A fideszes miniszter a zsúfolt borheteken “védekezett” a koronavírus ellen

Balatonfüred, 2020. augusztus 7. Résztvevők a Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozat megnyitója napján a Tagore sétányon 2020. augusztus 7-én. Az érdeklődők itt kóstolhatják meg augusztus 7-30. között a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb nedűit, 30 fajtából közel 300-féle bort. MTI/Krizsán Csaba

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.

A bor hozzátartozik a jókedvhez, ezt jöttünk ünnepelni

– mondta Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere a balatonfüredi borhetek nyitónapján.

A polgármester szerint sokáig kérdéses volt, hogy megtartják-e a borheteket a járványhelyzet miatt, végül a biztonsági intézkedések betartásával a rendezvény lebonyolítása mellett döntöttek. A balatonfüredi Tagore sétányon 24 Balatonfüredi-Csopaki borvidékről származó borász kínálja közel 300 féle borát.

A rendezvényen jelen volt Nagy István agrárminiszter is, aki a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be.

A tárcavezető kiemelte: a járványhelyzet következményeinek enyhítése érdekében a gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintos mentőcsomagból 1,8 milliárd forintra pályázhatnak a borászok.

Beszámolt arról is, hogy 4,8 milliárd forintos keretet szánnak a minőségi bormarketingre. Mint mondta, ezt az összeget arra fordítják, hogy minden magyar ember ismerje meg a kiváló minőségű magyar borokat.

A miniszter szerint még soha nem volt olyan aktuális a borfogyasztást kísérő egészségedre! jókívánság, mint most.

A rendkívüli helyzetben még nagyobb jelentősége van az egészségnek, mint máskor

– tette hozzá.

Nagy István beszédében méltatta, hogy az augusztus 7. és 30. között zajló balatonfüredi borhetek az összefogásról szól, és az élet szépségét hirdeti. Mint mondta, minden esztendőben Balatonfüred városának életszeretete hatja át a rendezvényt.

A rendezvényen vannak ugyan egészségvédelmi intézkedések, de az MTI által közölt képen is jól látható, hogy maszkot nem nagyon hordanak, valamint a védőtávolságot sem tartják be az emberek.

loading...