Elit gyerekekre vigyáztak a túlfizetett óvónők és tanítók a járványban: vajon kinek a kölykeiről van szó?

Forrás: Facebook - a kép illusztráció

A veszélyhelyzet két és fél hónapja alatt bruttó 4,4 millió forintot fizetett a Miniszterelnökség négy óvónőnek és két tanítónőnek összesen azért, hogy dolgozói gyermekeire felügyeljenek, írja a Népszava a szerződéslista alapján.

A tárca a lap kérdésére közölte: a pedagógusok tizenhat óvodással és hét kisiskolással foglalkoztak, ötfős csoportokban felügyeltek rájuk. A Miniszterelnökség a közfeladatok folyamatos ellátásával indokolta a külön gyerekfelügyeletet.

Az óvónők megbízatása március végétől május végéig tartott, ők havi bruttó 300 ezer forintot kerestek. A két tanítónő március végétől június közepéig felügyelte a kormányzati munkatársak gyerekeit, havi bruttó 412 500 forintért.

Az egyik óvónő azt mondta, hogy a kerületi önkormányzaton keresztül keresték meg. Napi 6 órát dolgozott a megőrzőben. Emellett, főállásában távmunkában dolgozott. Az egyik tanítónő közölte, őt közvetlenül a Miniszterelnökség kérte fel, és a gyerekfelügyelet mellett ő is folytatta az iskolai távoktatást.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője ezt kettős mércének tartja. Nagy Erzsébet érti, hogy a

járvány alatt is dolgozó minisztériumi alkalmazottak gyermekeinek bébiszittert keresett a gondos munkáltató, de fura, hogy ez csak a minisztériumban dolgozóknak járt.

A veszélyhelyzet idején a gyermekfelügyelet országos probléma volt: mindenki nehéz helyzetben volt, aki nem dolgozhatott home office-ban.

Nagy Erzsébet hozzátette, a kettős mérce a bérezésen is látszik:

a szerződött óvodapedagógusok, tanítók a főállásuk mellett kerestek annyit havonta, amennyit egy Pedagógus I. fokozatba sorolt óvodapedagógus 27 év jogviszonyban töltött idő után kapna.

Nem a minisztériumba beszervezett pedagógusok kerestek sokat, hanem a pedagógus-bértábla szerinti illetmények alacsonyak, mondta.

loading...