El a kezekkel a Facebooktól – petíciót indítottak a Fidesz Facebook-törvénye ellen

Kép forrása: Varga Judit/Facebook

Tiltakozik a Jobbik az ellen, hogy az „Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolási jogot szerezzen a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működésére”.

Az ellenzéki párt szerint meg kell akadályozni, hogy a kormány a propaganda-birodalma kiépítése és az Index kivégzése/bekebelezése után a Facebookot is a befolyása alá helyezze.

A párt szerint ugyanis egyértelmű, hogy a kormány kontroll alá akarja helyezni az oldalt. A Jobbik úgy véli, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem arról szól, hogy a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek mondanák meg, ki lehet fent a Facebookon és ki nem.

A Jobbikban úgy gondolják, hogy a Facebook-törvénnyel kapcsolatos javaslat nem is Péterfalvi saját ötlete volt, és szerintük ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv:

sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt.

Az ellenzéki párt ellenállásra buzdít mindenkit, akit érdekel a még szabad és független sajtó, közösségi oldalak sorsa és nem szeretné, ha a kormány szorosabb ellenőrzés alá vonná azokat.

A petíció ide kattintva érhető el.

loading...