Támadásrohamot indítottak az ATV tulajdonosával szemben: tönkre akarják tenni a csatornát?

Kép forrása: Németh Sándor Facebook-oldala

Ismerünk olyan közéleti szereplőket, akik a „gyógyszerlobbi” ellen lépnek fel, írnak könyveket a nagy „leleplezésekről,” közben méregdrága vitaminokat forgalmaznak és a kiadványaik bevételéből vígan éldegélnek.

Olyanokról is hallottunk, akik lejárató-kampányt indítanak valaki ellen, hogy aztán (ki tudja, milyen forrásból) felvegyék az ezért járó honoráriumot, és az eladott példányszámok utáni jutalékot.

Ne is kerülgessük a forró kását, mondjuk ki, hogy az ATV-t és annak egyik tulajdonosát próbálják ellehetetleníteni, azt a látszatot keltve, mintha Németh Sándor bármiféle bűncselekmény elkövetésében érintett lenne.

Kinek szúrja a szemét az ellenzéki csatorna?

Bartus László, az Amerikai Népszava nevű oldal szerkesztője könyvet írt, amit arra az elképzelésre alapozott, hogy „leleplezzen” egy vagy több állítólagos bűncselekményt, amit nem tud bizonyítani. A hatóságok elé sem tárja ezeket, hogy nyomozati eljárás indulhasson, hiszen a felsorakoztatott vádak minden alapot nélkülöznek, azok a karakterrombolásra és az egyetlen objektív televíziós csatorna ellehetetlenítésére irányulnak.

A Google találatai jól mutatják, hogy minden napra jut egy lejárató cikk (néha több is), és bizony, minden írás ugyanarra a linkre, a nem éppen olcsó kategóriába tartozó „leleplező” könyvre mutat.

Részlet a könyv bulváros fülszövegéből:

„Megdöbbentő történetek, politikai játszmák, anyagi visszaélések, hamis evangélium, lelki terror. Egyház és maffia. Isten és pénz. Menny és pokol. Kisemberek és sztárok. Milliárdok a börtön árnyékában. Ellenzéki televízió a hatalom szolgálatában.”

Melyik az a TV-csatorna az ATV-n kívül, amely Bartus szerint nincs „a hatalom szolgálatában” és ahol bárki elmondhatja véleményét a Fórumban, meghívják az ellenzéki politikusokat az Egyenes Beszédbe, az ATV Startba, a Nap Hírébe? Melyik csatorna működtet beszélgetős műsorokat Fiala János változatos világlátású vendégeivel és melyik híradóban pártatlanabb a tájékoztatás, mint a Gajdos Tamás vagy Nemes Anna által vezetett adásban?

A legnevetségesebb rész mégis „a börtön árnyéka”. Ezt az árnyékot a szerző vetíti a csatornára, de a rendőrség biztosan nem, hiszen nincs folyamatban semmiféle vagyon elleni bűncselekmény kapcsán nyomozás.

Kinek áll érdekében az ellenzéknek is megszólalási lehetőséget adó csatornát tönkretenni? Ha Bartust nem is pénzeli senki (hiszen ezt nem tudhatjuk, így nem is állítjuk, nem vádaskodunk az ő szintjén) akkor is megéri neki ez a könyv.

Ő maga linkeli be az oldalt a cikkeibe, ahol megrendelhető a könyv, közel ötezer forintos darabáron. Ehhez többet nem is kell fűzni, maximum Bartus egy másik cáfolható mondatát:

„Bizonyítható a bűncselekmény: Németh Sándor fiktív tőkeemeléssel szerezte meg az ATV többségi tulajdonát.”

Nincs szó semmiféle bűncselekményről, az alábbi fotó pedig az ATV Impresszumából származik.

Az ATV nem változott, ezt a legjobban a nézők tudják megítélni a csatorna műsorai alapján, nem pedig egy lejárató könyvre alapozva. 

loading...