Az ellenzék bizonyított Gödön: a város érdekét nézték, és nem engedtek a momentumos polgármesternek

Nem járt sikerrel a Momentum elnöksége által is támogatott politikai leszámolásban Balog Csaba polgármester, sőt, az ellenzékiek győzelmet arattak az önkényes momentumos ármánykodásai fölött.

Kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzék kettészakadt, a DK-LMP-Jobbik-tömb pedig a Fidesszel együtt csökkentette Balogh Csaba hatalmát.

Mint ismert, Balogh Csaba polgármesterként a veszélyhelyzet alatt 70 határozatot és 12 rendeletet alkotott, ezeket felülvizsgálta a képviselő-testület.

Balogh Csaba saját hatáskörében eljárva nevezte ki a Lucsik Jánoshoz köthető IGLU-LTP Kft. közbeszerzési tanácsadónak, úgy, hogy a hétfői ülés napján elérhető hivatalos céginformációs adatbázis szerint Lucsik János cégvezetéstől eltiltott személy.

A képviselők elküldték Gödről a több, mint kétesnek tartott Sólyom Airways Hungary-hez köthető közbeszerzési szaktanácsadó céget.

A testület arról is döntött, hogy a jövőben Fülöp Zoltán gazdasági alpolgármester képviselje Göd Városát a Samsung SDI-val összefüggő tárgyalásokon. Korábban is Göd volt alpolgármestere Dr. Pintér György volt a város megbízottja.

Balogh Csaba 9 hónap alatt elvesztette Göd területének ötödét és viselkedése miatt egyes becslések szerint Göd 30-40 milliárd forinttól esett el.

A képviselők ezzel nyomatékot adtak korábbi ellenérzésüknek, hiszen Balogh mellett tanácsadója, Borbíró Mihály, aki ahogy azt korábban megírtuk, a felcsúti Mészáros Lőrincz barátja képviselte a várost.

A képviselők felmondták azokat a megbízási szerződéseket, amikről korábban nem kaptak értesítést, beszámolót és Balogh Csaba a saját hatáskörében, de az önkormányzat nevében kötötte azokat.

Balogh Csaba folyamatos bomlasztását nem tűrte tovább a képviselő-testület, így nem került napirendre az LMP-s és a DK alpolgármester leváltása és az ellenük Balogh koholt vádjaira épülő fegyelmi eljárás sem, vagyis a politikai leszámolást megakadályozta az ellenzék.

A költségvetés módosításában lekorlátozták Balogh saját hatáskörében köthető megbízások értékét, miután a veszélyhelyzetet kihasználva, fideszes módszerekkel módosította a saját magára vonatkozó korlátozásokat, így kvázi korlátlan pénz mennyiség felett dönthetett.

200 ezer forintban maximalizálta a testület a saját döntési jogkörben szabható kifizetéseket.

Gödnek nem kellett megélnie azt a politikai szégyent, amit a momentumos polgármester önkényesen ragasztott volna rá, hiszen az ellenzékiek a város érdekeit tartották szem előtt, és megálljt parancsoltak a Fidesz eszközeit előszeretettel alkalmazó Baloghnak.

loading...