A nap vicce: Tarlós bedobta magát, és feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt

Kép forrása: MTI

Másfél oldalas interjút adott Tarlós István a kormánypárti média krémjének számító Magyar Nemzetnek. A volt főpolgármester hosszan beszélt azokról az ügyekről, amelyek az új városvezetés szerint korrupciógyanúsak, ezért vizsgálóbizottság nézi át azokat.

Tarlós múlt héten azt mondta, hogy ha valaki szerint korrupció történt az ő hivatali idejében, akkor tegyen feljelentést. Az interjúban már azt mondta, hogy

hétfőn az országos rendőrfőkapitánynál feljelentést tett.

Tudják, ő az a főrendőr, aki szerint át lehet mászni a kerítés közelében talált, 40 centiméter átmérőjű migránsalagúton:

A főrendőr szerint át lehet férni azon az alagúton: másszon át rajta, és mutassa meg!

Na de a Tarlós interjúra visszatérve.. A volt főpolgármester azért tette feljelentést, mert szerinte ezzel lehet tisztázni a helyzetet. Szerinte csak el akarják terelni a figyelmet arról, hogy kilenc hónap alatt nem tud az új városvezetés felmutatni semmit:

“tulajdonképpen a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült. Az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna.”

A volt főpolgármester ez után gyűlöletkeltéssel vádolta meg a nem kormánypárti médiát:

“látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap.”

A Lánchídról azt mondta:

tudniuk kellett korábban is, hogy a híd állapota romlik, de még csak nem is terveztek.

Érdekes, Tarlósék már évekkel ezelőtt tudták, hogy romlik az állapota, mégis leszarták. Na de ebbe ne menjünk bele, mert már lerágott csont. (Tarlós szerint nem az.)

De megemlítette még azt is, hogy az SZDSZ kérte annak idején, hogy a híd legyen a fővárosé.

A volt főpolgármester szerint “igazságtalan kettős mérce” azt mondani, hogy neki kilenc éve lett volna felújítani a Lánchidat, mert abban az időben több más felújítás és a főváros pénzügyi rendbetétele történt meg.

Ha 9 éve volt az anyagiakat rendezni, akkor miért halljuk minden nap azt, hogy a fővárosnak nincs pénze a felújításra?

loading...