Hazugságon kapta a DK a Fideszt – pofátlanul letagadták, amit megígértek a munkanélkülieknek

Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett:

Orbán Viktor május 8-án azt ígérte a válság miatt munkájukat elveszítőknek, hogy ha 3 hónap alatt nem találnak piaci alapú munkahelyet, akkor az állam fog nekik munkát adni.

A képviselő hozzátette: a miniszterelnök azt is elmondta, hogy ezért az állami cégek kaptak is olyan feladatokat, amelyekhez “új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni”.

A DK szerint azonban mára kiderült, hogy Orbán hazudott a magyaroknak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt mondta, hogy ő nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát növeljék.

Az ellenzéki párt szerint Orbánék gyávák, és képtelenek szembenézni a problémákkal, és ez a magatartás csak súlyosbítja a válságot.

Arató Gergely kijelentette:

a Demokratikus Koalíció szerint Orbán hazudott a magyaroknak, a gyáva kormány pedig már azt is letagadja, hogy ígért valaha állami munkaerő-bővítő programot. 

A DK szerint az Orbán-kormány lassan azt is képes lesz letagadni, amit előző nap mondott, és nem elég, hogy szavahihetetlenek és nem tartják be az ígéreteiket, még ahhoz is gyávák, hogy legalább ezt elismerjék.

Szinte példátlan, hogy amit maga a miniszterelnök ígért meg két hónappal ezelőtt, arra a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kormány második embere most azt mondja, hogy nem csak nem lesz ilyen, hanem nem is tartaná jó ötletnek. Ez a munkájukat elveszítettek arculcsapása, ezzel a kormány több százezer magyar munkanélkülinek fordított hátat.

– hangzott el a sajtótájékoztató zárásként.

loading...