Politikai leszámolás Gödön: a Momentum elnöksége támogatja az ellenzékieket leváltó polgármesterüket

Kép forrása: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Érthetetlen, hogy a Momemtum országos elnöksége miként asszisztálhat Balogh Csaba gödi polgármester ámokfutásához. A momentumos városvezető a szövetségesei ellen fordult, leváltotta a DK-s és az LMP-s alpolgármestert, a helyüket az orbáni mintát követve haverokkal töltené fel.

Balogh Csaba valóságos botrányhős

A Kormányhivatal és a TASZ is elmarasztalta már a momentumos polgármestert, aki ellen több korábbi dolgozó is feljelentést tett.

Ha Balogh Csaba nevét említjük, nem az „ellenzéki” lesz az első szó, ami eszünkbe jut róla. Borbíró Mihály a város katasztrófavédelmi referense Balogh Csaba elsőszámú tanácsadója. A 24.hu-nak egy meglepő interjúban és később más nyilvános fórumokon is megerősítette, hogy

Mészáros Lőrincet kedveli és nagyon szerény, nagyon tisztességes, nagyon korrekt embernek tartja.

Lehetséges, hogy Borbíró úr adta a tanácsot, hogy szabaduljon meg az ellenzékiektől a momentumos polgi?

Balogh Csaba eddig:

  • a Momentumhoz köthető katonákkal rendezte be a hivatalt,
  • a saját feleségét nevezte ki bizottsági elnöknek,
  • a DK-s és LMP-s alpolgármesterek helyére fideszes és momentumos személyeket akart kinevezni, minderről a Momentum elnöksége is tudott.

Igazi fideszes módszereket alkalmazott a veszélyhelyzetben

Visszaélve a veszélyhelyzet adta különleges jogkörökkel a polgármester mindenkivel leszámolt, aki nem momentumos, és mindenről egyedül hozott döntést. A körülötte lévők egy része köthető fideszes önkormányzatokhoz.

  • A veszélyhelyzet előtt a testület nagy többséggel utasította el, hogy a város közbeszerzési tanácsadóként alkalmazza Lucsik Jánost, a Sólyom Airways korábbi vezetőjét, akit 5 évre eltiltottak a cégvezetéstől. Balogh Csaba egyik első döntése volt a veszélyhelyzetben, hogy szerződést kössön vele.
  • Aba Lehelt 75 ezres napidíjért foglalkoztatja a város, mint főépítészt. Őt az új, ellenzéki vezetésű önkormányzat küldte el Szentendréről, a momentumos polgármesternél menedéket talált.
  • Hasonlóan ejtőernyőztette Szász Imolát is a momentumos Balogh. Szász a fideszes VIII. kerületi önkormányzat által foglalkoztatott közjegyző volt, az ellenzéki átvétel után Gödön kapott munkát.
  •  Ujlaki Anikó is egy ellenzékivé vált önkormányzatból érkezett. A beruházási -és városüzemeltetési osztály vezetője lett Balogh kegyeiből.

„Minden jel arra mutat, hogy a konfliktus egyetlen feloldása sajnos pont az, hogy Balogh Csaba leváltja az alpolgármestereit” – így reagált az Azonnalinak Hajnal Miklós, a Momentum nemrégiben újra megválasztott elnökségi tagja.

A Momentum elnöksége tehát teljes mellszélességgel támogatja az ellenzéki összefogást szétromboló, a fideszes önkormányzatokhoz köthető személyeket alkalmazó polgármestert. Így lesz ez a 2022-es választásokon is?

Ha egy cseppnyi ellenzékiség is maradt a Momentumban, átgondolja ezt, és elhatárolódik a gödi kiskirálytól és az Orbán katonáit is megszégyenítő módszereitől!

Pokoli vereség lett a vége a Momentum különutas akciójának – mi lesz 2022-ben?

loading...