Müller Cecília az M1-en tűnt fel, és szólt vissza a DK-nak

Kép forrása: Bruzák Noémi/MTI

Az egészségügyi szolgáltatók értik és tudják a koronavírus-teszteléssel kapcsolatos feladataikat – közölte az országos tisztifőorvos az M1-en.

A műsorban emlékeztettek: Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint

Müller Cecília azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a “felesleges” teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal, ezért az országos tisztifőorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték.

Falus Ferenc volt tisztifőorvos a Müller Cecília botrányos iránymutatását tartalmazó levélre úgy reagált:

mindez kicsit hajaz Trump minapi kijelentésre, amiről az amerikai elnök utólag meg is erősítette, hogy nem viccelt, amikor a tesztelések számának csökkentésére utasított, mondván: ha több teszt van, akkor több beteg is lesz.

A volt tiszifőorvos keményen kiosztotta Müller Cecíliát a tesztek visszafogása miatt

Müller Cecília a DK állításaira reagálva azt mondta, hogy a képviselő a megfelelő információk hiányában fogalmazta meg véleményét, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát.

“Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak”

– hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy a járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani.

Laikusként kérdezzük: ha csak gyanú esetén tesztelünk, akkor újra hagyjuk elharapózni a járványt, hogy aztán ismét egy hónapig (vagy tovább) induljon a reggelünk Cecília asszonnyal? Mi inkább ebből nem kérünk! Legyen egy kicsit drágább a tesztelés, minthogy leálljon újra a gazdaság.

Sajnos a Fidesz híresztelésével ellentétben a magyaroknak nincs már annyi spórolt pénzük, hogy kibírjanak egy újabb karantént. Ezt nekik is be kell látniuk!

loading...