Zsákszámra aprították fel az iratokat a szepezdi polgármester állítása szerint, most lemondott a testület

Bocskov Petrov Jordán, Balatonszepezd decemberi időközi voksoláson megválasztott polgármestere arról tájékoztatta az Indexet, hogy

a balatonszepezdi önkormányzati képviselők mind benyújtották a lemondásukat,

ami azt jelenti, hogy a következő ülésen feloszlatja magát a testület, és ismét időközi választás lesz.

Bocskov szerint a képviselők megpuccsolták őt, és ez a történet hónapokkal korábbra nyúlik vissza:

arról mesélt az Indexnek, hogy még február-március környékén, amikor nem volt bent a hivatalban, a takarítónő jelezte neki, hogy valaki öt zsáknyi iratot semmisít meg éppen.

A “megpuccsolt” polgármester a következőképpen írta le a történetet:

A kukában találtam három zsák megsemmisített iratot abból az ötből, melyeket a takarító jelzett. Amikor ezzel szembesültem, a zsákokat azonnal betettem az autómba, és felhívtam a jegyzőt, hogy megkérdezzem, tud-e iratmegsemmisítésről, adott-e ki utasítást ilyesmire. Ő egyértelműen nemmel válaszolt. Ezután egy büntetőjogász javaslatára még aznap feljelentést tettem

Hozzátette: a mai napig nem tudja, hogy mi volt a megsemmisített dokumentumokon.

Bocskov annyit tudott megállapítani, hogy fekete-fehér szöveg lehetett a ledarált papírokon. A hivatal dolgozói azt mondták, csak szóróanyagokról volt szó. A polgármester a rendőrséghez fordult, ám ezzel nem mindenki értett egyet a képviselő-testület tagjai közül.

Lehetséges, hogy a képviselők lemondása arra az esetre nyúlik vissza, hogy a polgármester nem hagyta szó nélkül, hogy zsákszámra semmisítsék meg a választási győzelme után az ott maradt iratokat?

A polgármester azt mondta, már korábban sem volt jó viszony a közös önkormányzati hivatallal. Az iratmegsemmisítés miatt aztán összekülönböztek a zánkai hivatallal, és ahogy a polgármester fogalmazott:

ez a feljelentés betette nekik a kaput.

Az iratmegsemmisítés ügyében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint közokirattal való visszaélés gyanúja miatt indult ismeretlen tettes ellen büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság azonban bűncselekmény hiányában április 1-jén megszüntette a nyomozást.

Mi lehetett a zsákokban? Mit semmisített meg az előző vezetés? Papírfecnik alapján a rendőrség sem tud érdemi nyomozást folytatni, vagy más oka volt a vizsgálat megszüntetésének?

loading...