Friderikusz Sándor beolvasott Orbánéknak – behúzott egy nagyot a rezsimnek

Kép forrása: Földi Imre/MTI

Friderikusz Sándor, az egyik legismertebb újságíró, tévés műsorvezető is megszólalt az Index körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Pontosabban elmondta, mit szeret, és mit nem szeret az Indexben. A mit szeret és mit nem szeret felsorolás végén pedig behúz egyet a 10 éve regnáló rezsimnek.

  • A mai viszonyok közt elsősorban azt szeretem, hogy létezik az  Index. Ugyan nem tartom elégségesnek az összefüggések feltárását, a napi események elemzését, amelyre a magyar online sajtó képes lehetne (írott hiányában), de enélkül mégis csak vakok lennénk.
  • Szeretem az Indexben, hogy gazdagon és széleskörűen tájékoztat a  napi eseményekről, noha nem mindig ugyanazt tartjuk fontosnak, de nem szeretem, hogy a világ alig létezik számára (kivéve az EU-ról és a menekültek sorsáról szóló tudósításokat, köszönhetően ez utóbbit a kiváló riporternek, Földes Andrásnak).
  • Szeretem az Indexben, hogy igyekszik pontos lenni, de nem szeretem, hogy – noha egyre kevésbé – címadásában, olykor feldolgozási módjában is súlyos engedményeket tesz a bulvárnak.
  • Szeretem az Indexben, hogy igyekszik közérthető lenni, hogy elmagyaráz egy-egy hír kapcsán alapvető tényeket, de nem szeretem benne, hogy –  noha egyre kevésbé – a tárgyilagosságot kívánó tudósítást, beszámolót (nem véleménycikket!) hajlamos összekeverni újságíróinak ellen- és rokonszenveivel.

A végén az ismert tévés pedig azt üzeni a hatalomnak, hogy

noha az Index sem tökéletes (ki vagy mi az?), felháborítónak tartom, hogy a hatalom megint olyan praktikákba fogott, amelyek éppen most az Index kivéreztetéséhez vezetnek; az egész országra nézve pedig szégyenletesnek tartanám, ha ez sikerrel járna.

Hozzáteszi: de nagyjából tudható, mi lesz ennek is a vége…

loading...