Mészáros óriásit kaszált a rászorulókon is

Kép forrása: Bodnár Boglárka/MTI

Az Erzsébet-program elmúlt nyolc évében másfél millió ember jutott pihenési lehetőséghez. A nyaralók mellett van még egy nyertese az Erzsébet-programnak:

Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc, akinek a program évről évre hatalmas megrendeléseket jelent

– hívja fel a figyelmet a 24.hu.

Óriási értékben kapnak építőipari megrendeléseket:

Mészárosék Fejér B.Á.L Zrt. nevű családi cége és a Szabadics Zoltán tulajdonában lévő Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. konzorciuma összesen 21,58 milliárd forintért újítja fel a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokat.

A méretes állami beruházás a lap szerint azért is érdekes, mert a táborok már nincsenek állami tulajdonban:

a kormány elajándékozta a 17,5 milliárd forint forgalmi értékű komplexumokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak.

Turisztikai munkákat:

a nagyrészt állami térítésű üdültetéséből is jelentős megbízásokhoz jutott a miniszterelnök barátja, az Erzsébet-programban résztvevő szálláshelyek jelentős része – a hvg.hu szerint tavaly az 55 szálláshely közül 15 – a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-é.

Az állammal leszerződni jó üzlet, hiszen az üdülőhelyek úgy jutnak garantált számú vendéghez, hogy reklámra sem kell költeniük. A hvg.hu szerint tavaly voltak olyan hotelek, amelyek az utcától betévedő vendégeket nem is fogadták, kizárólag az Erzsébet-programmal érkezőkkel foglalkoztak.

A hvg.hu tudta meg, hogy a két, kifejezetten az Erzsébet-program vendégeit fogadó szálloda, a balatonvilágosi Club Aliga és a keszthelyi Hullám Szálló összesen 490 millió forinthoz jutott a program keretében.

Mindez azonban csak egy része annak a summának, amit a Hunguest Hotels tett zsebre tavaly az Erzsébet-programban való részvételével.

A társaság múlt évre vonatkozó mérlegének kiegészítő mellékletében az áll, hogy a szállodáik többségében 2019-ben is folytatódott a 2017 óta tartó szociális üdültetési program. Azt írják, hogy

a program lebonyolításához kapcsolódóan 2019-ben 1,2 milliárd forintot meghaladó árbevételt realizáltunk.

A Hunguest Hotels tavaly erős évet zárt:

magyarországi eredményeik 2,3 milliárd forinttal 19,7 milliárd forintra nőttek, a külföldi értékesítéseik szűk egymilliárd forinttal ugrottak meg.

A társaság belföldi bevételeinek nagyjából 6 százaléka származott az Erzsébet-programból.

A szállodalánc 26,8 milliárd forintos összesített forgalma mellett 3,1 milliárd forintos adózott eredményt könyvelhetett el.

loading...