Undorító jelzővel illették Donáth Annát – álljon meg a menet!

A Fidesz a politikai közbeszédet teljesen átalakította. Az alapvető tiszteletet sem adják meg a kormányközeli firkászok azoknak, akikről aktuálisan írnak. Így tettek Donáth Annával is, akit nemes egyszerűséggel „szarféregnek” nevezett a Pesti Srácok.

A portál azt írja:

„Donáth Anna felismerte a lehetőséget, és a Black Lives Matter mintájára elsőként dobta be a köztudatba „A roma élet is számít” szlogent. Vagyis: hitessük el egyrészt a romákkal, hogy velük szemben rasszizmus uralkodik Magyarországon, de majd mi – ez esetben a Momentum – véget vetünk ennek. Másrészt pedig adjunk egy szlogent az erényfitogtató nagyvárosi liberális elit kezébe, amit puffogtatva aztán jóemberkedhet a többiek előtt. Be kell vallani, ügyes – ha pusztán politikailag nézzük. Ha viszont azt nézzük, hogy ez nemcsak álszent, de kifejezetten a társadalmi feszültségek gerjesztését, az etnikai ellentétel szítását szolgálja, akkor aki ezt a fegyvert beveti, az tényleg egy szarféreg.”

Pártállástól függetlenül ilyen jelzővel illetni egy női politikust aljas és kicsinyes dolog, bármennyire is tartjuk őt álszentnek vagy éppen hazugnak.

Tény, hogy a Momentum a nagyvárosi elit körökben nem igazán találkozott még a mélyszegénységgel, a romák helyzetét maximum hírből ismeri, üres szlogeneket puffogtat, miközben egészen mást cselekszik, az ellenzéki összefogást bomlasztja,

DE ha nem akarunk a Fidesz szintjére csúszni, ne nevezzünk senkit szarféregnek, főleg ne egy hölgyet!

A Momentum úgy hiszi, megtalálta azt a lehetőséget, amivel a támogatottságát növelheti, ezért a múltkor meg is látogattak pár romatelepet Nógrádban, kitették az ott készült fotókat a Facebookra, de egy olyan mélyen gyökerező társadalmi problémáról beszélünk, amit nem lehet közösségi oldalra pubikált lájkvadász fotókkal megoldani. Ehhez együttműködés kell, amit demokrataként a Momentumtól is elvárunk!

A Pesti Srácok hozta a formáját, visszautasítjuk, hogy bármelyik magyar sajtótermékben szarféregnek hívjanak nőket! Elég volt a Fidesz gyűlöletkeltéséből!

loading...