Itt van Orbán büntetése, lecsapott ránk, mint Attila kardja

Kép forrása: Illyés Tibor/MTI

“Teljesen végleges” a kormány álláspontja, hogy a 6+1 milliárdon felül nem ad plusz pénzt a fővárosnak a Lánchídra – jelentette ki Gulyás Gergely az ATV kérdésére a kormányinfón.

Attól nem zárkóznak el, hogy a 6+1 milliárdból a főváros csak a Lánchidat újítsa fel – mondta a miniszter, majd

azzal vádolta meg Budapestet, hogy “méltatlan akciókkal a főváros kedvet csinál” az elzárkózáshoz.

Gulyás ezt azután közölte, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerda este az ATV Egyenes Beszédben azt mondta: “elvárják hogy a 10 milliárdot a Lánchídra adja oda a kormány”.

Sőt, Gulyás Gergely egy másik főpolgármester-helyettes egyik nyilatkozatát úgy értelmezte, hogy a főváros a kormány 6 plusz 1 milliárdját se kérte.

(Dorosz Dávid korábban azt nyilatkozta hogy a főváros a lehető legkevésbé szeretné bevonni a kormányt a Lánchíd felújításába.)

A miniszter szerint a kormányban nem tudják, hogy mire, illetve mennyi pénzhez kérnek még további támogatást. Szerinte a fővárosban csak ülnek, meg sem indították az eljárást, feltételes közbeszerzést sem indítottak el Karácsonyék, hogy lássák, mennyibe is kerül a Lánchíd felújítása.

Gulyás Gergely szerint az, hogy a kormánynak világos, rögzített és Tarlós István főpolgármesteri időszakától változatlan álláspontja van, az csakis azt mutatja, hogy

Karácsonyék nem a Lánchidat akarják felújítani, hanem a kormánnyal akarnak vitatkozni.

Gulyás szerint már a vége felé járnánk a Lánchíd felújításának, ha Tarlós Istvánnak hívnák Budapest főpolgármesterét.

Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen alávaló módon próbáljanak megbüntetni egy egész várost csak azért, mert az embereknek elegük lett a Fideszből, és alulmaradtak egy választáson.

Most aztán éghet Tarlós, Karácsony egyetlen mondattal tette tönkre az elmúlt 9 évét

loading...