Eszetlen döntést hozott Szijjártó Péter és a fideszes haverjai: ebből nem kérünk

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter csütörtökön annak ellenére jelentette be, hogy a jövő héten megnyitják az összes határátkelőt Ukrajna felé, hogy keleti szomszédunknál

kis híján ezer új fertőzöttről és 16 halálos áldozatról számoltak be a hatóságok az elmúlt 24 órából, a koronavírus gyorsuló ütemben terjed az országban.

Már több mint 9 millió embert fertőzött meg és csaknem félmillió beteg halálát okozta a 2019 végén kitört koronavírus-járvány világszerte, emlékeztet a hvg.hu.

A lap azt írja, továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, naponta folyamatosan nő a fertőzöttek száma:

csütörtökre már 994 új beteget regisztráltak, az azonosított fertőzöttek száma pedig meghaladta a 40 ezret

– derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A közölt adatok alapján a regisztrált fertőzöttek száma 40 008, az elhunytaké 1067. Eddig 17 758-an gyógyultak meg. Az aktív betegek száma jelenleg 21 183.

A legtöbb új beteget a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentik, ahol csütörtökre 204 új fertőzöttet regisztráltak. Második helyre a déli országrészben lévő Odessza megye került 95 új esettel,

a harmadikra pedig a magyar határ menti Kárpátalja és a főváros, Kijev, egyaránt 85 új beteggel.

Kárpátalján az elmúlt napban öt újabb haláleset történt, az elhunytak száma 70-re emelkedett. A megyében eddig 2454 fertőzöttet azonosítottak.

Miközben az ukrajnai járványhelyzet egyre súlyosabb, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy megnyitjuk a szomszédos országgal az összes határátkelőt a jelenlegi utazási szabályok fenntartásával. A külügyminiszter szerint azért van szükség az újranyitásra, hogy a jelenleg „elfogadhatatlanul hosszú várakozási idők megszűnjenek”.

Miért teszi ki kockázatnak Szijjártó és a haverjai a magyarokat?

loading...