Végre egy igazi politikai műsor: Deutsch Tamás hebegett-habogott, amikor Krug Emília sarokba szorította

Kép forrása: MTI

Rég láttunk már olyan politikai műsort, amelyben valóban sarokba szorítja a műsorvezető a meghívott politikust.

Péntek este Deutsch Tamás volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége, ahol majdnem összeveszett Krug Emíliával, amiért kellemetlen kérdéseket tett fel neki.

“Mondjon egy példát!” – kérte Deutsch Krug Emíliát, majd erre a műsorvezető mondott

Krug szerint, a kormány nagyon szeret az átláthatóságra hivatkozni, de amikor saját magára, az intézményire nézve kellene átláthatónak lenni, akkor az annyira nem szokott menni.

Deutsch arra kérte Krug Emíliát, hogy mondjon egy példát. Erre ő rögtön rávágta a legnagyobb, kínai hitelből, mészáros érdekeltségébe tartozó ezermilliárdos Budapest-Belgrád vasútvonalat, amit 10 éve titkosított a kormány, és felelevenítette, hogy mennyit kellett pereskedni a TAO-pénzek és kórházi adatok miatt.

Deutsch szerint SZÓ SINCS ERRŐL.

A Fideszes EP-képviselő szerint az átláthatóság nem azt jelenti, hogy bármilyen adatot mindenkinek hozzáférhetővé kellene tenni.

A műsorvezető szerint azonban a közpénz sorsa az jó, ha átlátható.

Ezután Deutsch vitába szállt a Kúria döntésével, mert szerinte jogi nonszensz és képtelenség, hogy a társasági adóforrásról egy bírósági döntés mondja ki, hogy közpénz.

A Fidesz képviselője szerint az sem igaz, hogy pereskedni kell a közérdekű adatokért, miközben a Transparency évek óta pereskedik értük. Sőt, szerinte

Krug Emília a szezont a fazonnal keveri össze, amikor ilyeneket állít.

Deutsch szerint a magyarországi közérdekű “adatigénylések” igazából olyanok, mint a túlterheléses támadások, mert szerinte olyan sok adatot kérnek, aminek a szolgáltatása már nem lehetséges megfelelő időhatáron belül. Ezért születtek olyan döntések, hogy az adatigénylés költségeit az igénylő félnek kell fedezni.

A fideszes politikus szerint a “közérdekű adatigénylések” csak ütődött kérdések milliárdjai.

“Álmentős” videó, kórházi ágyak kiürítése

Az MSZP álmentős videójáról azt mondta Deutsch, hogy az felveti a tiltott pártfinanszírozás kérdését is. Szerinte teljesen elfogadhatatlan, hogy “fake news videót” gyártanak.

A műsorvezető szembesítette a fideszes képviselőt egy igaz történettel is, amit az érintettek az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vittek, amire Deutsch rögtön rávágta:

nem ürítették ki a kórházakat.

Hozzátette: Müller Cecília csodálatra méltó nyugalommal 7447-szer (talán ez lehet a szerencseszáma? – a szerk.) elmondta, ezeket a döntéseket a betegeket ellátó orvosok, orvosszakmai szempontok alapján hozták meg.

A kormány tehát kettős mércét alkalmaz amikor átláthatóságról van szó, és Deutsch Tamás szavaiból azt lehetett leszűrni, hogy továbbra is az orvosokat tartják felelősnek a kórházi ágyak kiürítéséért.

loading...