Szijjártó Péter hadat üzent az RTL Klubnak – elkezdődött a leszámolás?

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán reagált az RTL Klub riportjára, amely arról számolt be, hogy 20 milliárd forintból vesz új irodabútorokat a kormány, miközben a pénzt a Demokratikus Koalíció inkább a munkahelyek megmentésére költené, szúrta ki a 24.hu.

A külügyminiszter azt nehezményezte, hogy a riport elején éppen ő szerepelt, ahogy bőrszékéből felhívja kínai kollégáját, miközben az új irodabútorok közintézményekbe, így a minisztériumok mellett vidéki kormányhivatalokba, szociális intézményekbe is kerülnek.

Bár az RTL jelezte, hogy a kormánytagok dolgozószobáit csak a hasonló, saját stábjuk által készített videókból ismerheti meg a nagyközönség, Szijjártó Péter kifogásolta, hogy bőrszékét mint titokzatos, exkluzív kivitelű bútordarabot mutatták be. A kifogásolt riportban ilyen minősítés egyébként nem hangzik el, csak annyit mond a riporter, hogy „egy bőrszékbe huppan bele Szijjártó Péter”.

A miniszter mindenesetre jelezte, az ő székét nem érinti a csere. Azt írta, a szék már legalább 1998 óta van a abban irodában, az elmúlt 22 év alatt 8 ciklust szolgált végig. Ő nem akarja lecserélni.

Szijjártó fel is tette a kérdést a csatornának:

Korrekt volt ez a tájékoztatás, RTL Klub?

A riportban még feltűnő Varga Judit igazságügyi miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter nem sérelmezték az RTL Klub eljárását.

A riportból egyébként az is kiderült, hogy a kormány szerint a következő években is szükség lesz olyan médiaállványokra, amelyek alkalmasak kazettás magnók tárolására.

loading...