Pokoli vereség lett a vége a Momentum különutas akciójának – mi lesz 2022-ben?

Mándi László és a Momentum, kép forrása: Mándi László Facebook-oldala

Szomorú, hogy míg számos nagyvárost sikerült az önkormányzati választásokon a teljes ellenzéki összefogás és széthúzásmentesség módszerével megnyerni, addig Magyarország egyik legszebb ékköve, Debrecen a Fidesz kezében maradt.

A 2019-es önkormányzati választáson nem a Fidesz állt az ellenzékkel szemben Debrecenben, hanem Orbán jelöltjei az összefogás jelöltjeivel ÉS a széthúzó, a momentumos saját utakon járó Momentum által összeverbuvált formációval szemben.

A helyi momentumos Mándi László mindent megtett annak érdekében, hogy kompenzációs listán bekerüljön a testületbe. Sikerült neki, jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedik Debrecenben.

Mándi László momentumos képviselő – a kép forrása: Mándi László Facebook-oldala

Az ellenzéknek azonban nem sikerült, sőt, a választók keményen megmutatták szavazataikkal, hogy nem kérnek a szakadárokból és a politikai kalandorokból.

A debreceni választáson ugyanis

  • a momentumos brancs által külön indított polgármester 12%-ot kapott,
  • míg az összefogás jelöltje 21-et.

Hasonló volt az eredmény Mándi körzetében is,

  • ahol ő maga 13%-ot szerzett,
  • a másik ellenzéki jelölt, aki az együttműködés jegyében indult, majdnem 25%-ot.

Mire volt jó, hogy nem egy indult az egy ellen?

Mándinak a képviselői hely, a Fidesznek pedig a biztos győzelem, az összefogásra és kompromisszumra képes ellenzéknek semmire, ahogy a debrecenieknek sem.

A Momentum országos elnökségéből az összefogáspárti tagokat kiszavazták a küldöttek, félő, hogy egy hasonló forgatókönyv áll elő majd 2022-ben az országgyűlési választáson, mint Debrecenben 2019-ben.

Magyarul: Orbán kétharmados többséget szerez, de azért néhány momentumos bejut a parlamentbe. Ezt szeretnénk, vagy elzavarni a Fideszt végre, és megmenteni a hazánkat?

Erről kell döntenünk, és az eddigi ciklusok tapasztalatai alapján minél előbb!

Kigolyózták a Momentumból a Fidesz-ellenes elnökségi tagokat, borul az ellenzéki összefogás?

loading...