Kovács Zoltán megfejtette, mi van a nemzeti konzultáció EU-s kritikája mögött – mernének fogadni a válaszra?

MTI Fotó: Kovács Attila

Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Facebook-oldalán azt írta, hogy:

“ma Vera Jourová, a bizottság alelnöke „fake newsnak” nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését. Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult”.

Kovács Zoltán arra reagált így, hogy Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke közölte:

ha Ön azt mondja, azt kérdezik az emberektől, hogy az Európai Unió megváltoztatná-e az alkotmányt, hogy migránsokat kelljen befogadni, akkor ez egy fake news, ez nem igaz.

Az államtitkár szerint az előző bizottság politikailag megtámadta a kerítésépítést és folyamatosan olyan „civil” szervezetekkel dolgozik együtt, amelyek támogatják, szervezik az illegális migrációt.

Kovács úgy gondolja, hogy a brüsszeli bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy elvegye elsősorban! Magyarország kezéből azokat az eszközöket, amikkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen.

Nehezményezi azt is, hogy

a 2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében a Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között „jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is”.

Végül azt írta, hogy Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.

loading...