Kigolyózták a Momentumból a Fidesz-ellenes elnökségi tagokat, borul az ellenzéki összefogás?

Kép forrása: Momentum Facebook-oldala, a régi elnökség

Nem sokáig tartott az örömünk, amikor láthattuk a magyar városokat újra felszabadulni, köszönhetően a teljes ellenzéki összefogásnak. A választók megjutalmazták az összefogni tudó és belső harcok nélküli pártok együttműködését, bizalmat szavazva nekik számos településen.

Akkor többször elhangzott: nincs más út, vagy a teljes együttműködés, vagy a Fidesz újabb teljhatalma!

Mindössze két évünk van egy olyan együttműködésre, amit a magyarok újra megjutalmazhatnak, feltéve, ha a teljes összefogás érvényesül.

A Momentum tisztújítása azért is aggasztó, mert bár egy volt fideszes, EU-s tagság ellen szavazó országgyűlési képviselő is az elnökségbe került, az ellenzéki együttműködést pártoló tisztviselőket (Kerpel-Fronius Gábor, Berg Dániel, Donáth Anna) viszont kigolyózták onnan a küldöttek.

Korábban írtunk róla, hogy Körömi Attila újdonsült elnökségi tag az olimpia mellett kardoskodott és a még nem néppártosodott Jobbikot erősítette, miután persze a Fidesz parlamenti képviselőjeként Orbán bólogatója volt.

Ettől tartottunk: a Fidesz befúrta magát a Momentumba

A Momentum tiszta pártként, bűnöktől mentesen került a köztudatba egy fontos ügy, az olimpia ellenes népszavazási kezdeményezésével. Mostanra többségében olyanok vették át a párt vezetését, akik ehhez a népszavazáshoz már nem adták volna a nevüket. A Fideszt leváltani képes ellenzéki összefogáshoz vajon adják majd?

Ha nem, a Fidesz-párti réteg győzedelmeskedik a pártban, és félreértés ne essék, így is bejutnak majd a parlamentbe, Orbán újabb kétharmadának ellenzékeként.

Ha nem lesz teljes együttműködés, az ellenzéki győzelem is elmarad. Ezt kell felfognia minden momentumos elnökségi tagnak, aki most bizalmat kapott.

loading...