Ettől tartottunk: a Fidesz befúrta magát a Momentumba

Körömi Attila Facebook-oldala

2004-ben nem szavazta meg Magyarország európai uniós csatlakozásáról szóló szerződésének a kihirdetését Körömi Attila, a Momentum új elnökségi tagja. Akkor még nem hitt az európai eszményekben, ugyanis a Fideszt erősítette képviselőként az országgyűlésben.

Körömi nagy politikai kalandor, korábban a Jobbikban is megfordult már.

Az ő személyével a Momentum vajon mit akar üzenni? Azt, hogy az EU-t elutasító politikusnak is helye van a párt legfontosabb döntéshozó testületében?

Vagy arról van szó, hogy az „ex-fideszes” Körömi révén a kormánypárt szerzett befolyást a Momentumban?

Akárhogy is, nagyon rossz üzenet az ellenzéki összefogás tekintetében, hogy a Momentum egy volt fideszes képviselővel vág neki az új korszaknak.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Körömi nem a Momentum irányvonalát képviseli, mint hogy 2002-ben a Fidesznek ő is gyűjtött aláírást az olimpia támogatásáról, miközben a Momentum azzal robbant be a magyar közéletbe, hogy a budapesti olimpia megszervezése ellen gyűjtöttek aláírást 2017-ben a többi ellenzéki párttal.

Nehéz elhinni, hogy egy fideszes, aztán jobbikos politikus, aki nem írta alá az EU-s csatlakozás szerződésének kihirdetését, támogatta az olimpiát, megszavazta a Fidesz javaslatait a parlamentben, most úgy döntött hirtelen, hogy mindennek hátat fordítva momentumos lesz.

Reméljük, hogy a Fidesz még nem nyert akkora teret Fekete-Győr András pártjában, hogy teljesen szét tudja bomlasztani az ellenzéki összefogást. Azt a demokraták nem bocsátanák meg.

loading...