Kamera elől üzent az a két férfi, akit rémhírterjesztés miatt állítottak elő

Kép forrása: Partizán/YouTube

Egyszerre állt nyilvánosság elé az a két férfi, akiket rémhírterjesztés miatt állított elő a rendőrség az elmúlt két napban. A gyulai Csóka-Szűcs János és a Szegin élő Kusinszki András a Partizán műsorában mondták el történetüket – írja a 444.

Kusinszki azt mondta,

az első pillanatban el sem tudta képzelni, miről lehet szó, amikor megjelent nála 6-7 rendőr tegnap hajnalban azzal, hogy „rémhírterjesztés címszóval kiemelt bűncselekmény miatt nyomoznak ellene”,

majd gyorsan leesett neki, hogy kormánykritikus Facebook-posztja lehet a dolog mögött.

Elmondása szerint többször is elhangzott, hogy ez „kiemelt ügy”, miközben egyébként a rendőrök korrektek voltak vele. Ezután bevitték a rendőrségre, ahol kikérdezték a Facebook-posztról. Még arról is, kire gondolt, amikor diktátorról írt a posztjában. Kusinszki azt válaszolta,

„azokra, akik azokat a törvényeket alkotják, amik az állampolgárok számára kezelhetetlenek, értelmetlenek és megvalósíthatatlanok”, de maga a személy nem érdekeli őt.

Csóka-Szűcs János, aki egy független képviselő Facebook-posztját osztotta meg azzal, hogy

„Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”

elmondta, őt is otthonából vitték el, és többek között arról is kérdezték, milyen szervezeteknek a tagja.

Csóka-Szűcs gyulai körökben aktív ellenzéki, a Momentum pártoló tagja és a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalomban is részt vesz. Telefonját és számítógépét lefoglalták, jelszavát meg kellett adnia, ezekben be van lépve például a levelezéseibe.

Arra a kérdésre, hogyan értékelik az esetüket, és mit tanácsolnak másoknak, Kusinszki András azt válaszolta: “nincs mit megbánnia.”

Elmondása ismerősei azzal keresték meg, őket is elviszik-e, mert megosztották a posztot. Szerinte ez arról szól, hogy „megfélemlítik a jónépet”.

Az embereknek ezek után azt javasolja:

bátran írják meg a véleményüket, vigyázva arra, hogy a szólásszabadság szabályai szerint járjanak el, ne legyen az a vége, hogy mindenki hallgat. Beszélni kell, fel kell tárni a problémákat, amíg van szólásszabadság, addig éljünk vele.”

Csóka-Szűcs János is azt mondta, nincs mit megbánnia, és ő úgy tapasztalta, sokan paprikázódtak fel az eset miatt, és talán bátrabbak is lesznek.

loading...