Borkai utódja elmondta, szerinte milyen a Fidesz valódi arca

Kép forrása: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Interjút készített az ugytudjuk.hu a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt januárban megválasztott – igazán – fideszes utódjával, Dézsi Csaba Andrással. Hogy miért igazán fideszes? Azt maga Dézsi mondta el.

Győr újdonsült fideszes vezetője leginkább a győri Városrétre, az Árkád mellé tervezett, sok vitát kiváltó új kulturális negyeddel kapcsolatos elképzeléseiről, a város korábbi nagyberuházásainak kudarcairól beszélt a lapnak.

A sok kritikával úgy szembesítette az interjút készítője Dézsit, hogy ő maga 26 éve önkormányzati képviselő, négy évig volt alpolgármester, Győrben pedig 2006 óta a Fidesz van hatalmon. Erre Dézsi azt válaszolta, hogy

Azt mondja, hogy fideszes városvezetés volt Győrben – én azt mondom, hogy valójában most lett fideszes városvezetés a városban.

Győr polgármestere a későbbiekben úgy magyarázta ezt a kijelentését, hogy a fideszes szót vannak, akik szitokszóként értékelik, ő viszont azt mondja, hogy most a klasszikus fideszes városvezetés van, amiért ő is belépett a Fideszbe. Szerinte a Fidesz a hagyományok tiszteletben tartásával szeretne modern várost építeni Győrből.

loading...