Hajós András előtt leborul az egész ország – a felajánlása megríkat téged is

Kép forrása: Hajós András/Facebook

Kásler Miklós Emberi Erőforrások Miniszterének utasítása szerint április 15-ig a kórházi ágykapacitások 60%-át kell szabaddá tenniük szerdáig az intézményvezetőknek.

Hajós András, énekes, humorista, tévés személyiség a miniszter döntése miatt kórházból távozni kényszerülő valamelyik betegnek ajánlja fel a család üres szobáját a legutóbbi Facebook-posztjában.

Íme a szoba, ahová beköltözhetne valaki, “akit kiraknak a kórházból”:

Kép forrása: Hajós András/Facebook

“Nem tudom, amit felajánlok, az megvalósítható-e, van-e gyakorlati értelme. De a szívem tudja, hogy ennek a felajánlásnak el kell hangzania.

Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból.

Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. Elég meredeken hangzik, hiszen az ápolás-segítés egy szakma, körülményekkel, feltételekkel, eszközökkel. Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok…
De ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak. Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül.

Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés. De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni.”

loading...