A DK felszólítja a kormányt, hogy a válságot ne egy újabb rabszolgatörvénnyel kezelje

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy ne egy új rabszolgatörvénnyel kezelje a koronavírus-járvány okozta válságot, hanem vonja vissza azt a rendeletet, amely alapján a cégek egyoldalúan rendelhetnek el 24 hónapos munkaidőkeretet – tájékoztatta Dobrev Klára kedden az MTI-t.

Dobrev szerint a kormány nagypénteki ajándékaként a magyar dolgozók új rabszolgatörvényt kaptak. Ennek értelmében a cégek egyoldalúan rendelhetnek el 24 hónapos munkaidőkeretet.

Ez a kormány egy újabb aljas húzása, mert azokkal a munkavállalókkal kifizettetik ki a gazdasági károk egy részét, akik amúgy is rendkívül kiszolgáltatottak

– áll a párt közleményében.

Hozzáteszi, hogy az új szabályozás értelmében, ha a munkavállaló a járvány alatt kevesebbet dolgozik, akkor ezt két éven belül ledolgoztathatják vele, és akkor sem jár majd túlóradíj, ha emiatt 6 napot kell valakinek dolgozni egy héten.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: Orbánék ismét bebizonyították, hogyan élnek vissza a saját maguknak megszavazott teljhatalommal. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy a válság miatt amúgy is nehéz helyzetben élőket hogyan nyomorítják meg még jobban a következő években.

A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja a kormányt, hogy a válságot ne egy új rabszolgatörvénnyel kezelje, az erről szóló rendeletet azonnal vonja vissza!

– zárul a közlemény.

loading...