Áder János több mint egy hónappal az első magyarországi vírusfertőzések után, nagypénteken szólt a néphez

Kép forrása: mediaklikk.hu

A köztársasági elnök húsvét előtt, a koronavírus-járvány idején először szólt az ország lakosságához – írja az Infostart.

Az államfő a beszédében azt kérte,

“most ne az legyen a kérdés, hogy mi mindenünk nincs, hanem az, hogy kik vannak nekünk, hogy kikért kell türelmesnek lennünk”.

Úgy fogalmazott, egy korlátok közé szorított húsvét közeleg, amely nem a közös ünneplésről, hanem a segítségnyújtásról, a köszönetnyilvánításról, a türelemről szól.

“Ha most, bezártságunk idején, tudunk várakozni, önként lemondunk a nagyobb térről, a nagyobb szabadságról, azzal teret adunk a legfontosabbnak: a gyógyulásnak”

– hangsúlyozta a köztársasági elnök. Senki sem gondolta, hogy ilyen húsvétunk lesz, tette hozzá.

Áder szerint ez a húsvét nem a közös ünneplésről szól. Szerinte köszönetet kell mondanunk azoknak, akik a járvány közepén is dolgoznak, mint az egészségügyi dolgozók, tanárok, eladók.

“Tisztelt honfitársaim, van valami, amivel mindenki kiveheti a részét a közösből. Sőt sokat tehet a járvány legyőzéséért. A  türelem. Ha most tudunk várakozni, önként lemondunk a szabadságról. Elfogadjuk az új, olykor nehéz szabályokat, mindannyian részesei lehetünk a járvány legyőzősének”

– mondta Áder, a türelem fontosságát hangsúlyozva.

“Életet mentünk, ha türelmesek vagyunk. Ezt kell tennünk, hogy hamarosan mindannyian újra együtt lehessünk, egészségesen. Áldott húsvétot mindenkinek!”

– zárta szavait az államfő.

loading...