409 millió forintot csoportosítanak át Orbánék egy egyházi egészségügyi központra

Kép forrása: Máthé Zoltán/MTI

Az egykori Budagyöngye Kórház átalakításának most még csak az előkészítésére utalt ki 410 millió forintot a kormány. Kiss-Rigó László püspök egyházmegyéje kapja használatba az épületet – írja a hvg.hu.

A Pest megyéhez tartozó Tárogató úti kórházat többször próbálták már eladni, de sikertelenül. Most egyházi kezelésbe kerül, de a kormányhatározatnak csak a címéből derül ki, hogy miért: „a történelmi egyházak bázisán létrejövő egészségügyi szakképzés szakmai és infrastrukturális alapjainak megteremtését” célozza.

A szövegből kiderül, hogy a beruházás „előkészítője és megvalósítója az emberi erőforrások minisztere együttműködésével és szakmai felügyeletével”, továbbá a létrejövő építmények „jövőbeni használója és az  intézmény fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye legyen”.

Ennek megyéspüspöke, a miniszterelnökkel jó viszonyban lévő Kiss-Rigó László már többször kapott jelentős költségvetési támogatást, például a lakiteleki wellnessközpontra és egy szegedi futballstadionra

– jegyzi meg a hvg.

A projekt előkészítésére a beruházás-előkészítő alapból 409 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a pénzügyminisztertől és Káslertől.

loading...