Fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, írja közleményében az ügyészség.

A Boldog István fideszes országgyűlési képviselő nevéhez kötődő ügy, az eddigi cikkek és információk szerint az azzal kezdődött, hogy a kengyeli polgármesternek elege lett abból, hogy az EU-s pályázatok előre le vannak zsírozva Boldog választókörzetében, a törökszentmiklósi központú Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-esben – írja az Index.

Az ügyeket egy Fehér Petra nevű nő intézte állítólag. Orbán decemberben azt mondta, hogy lehet fideszes érintettség, de januárban még leült beszélgetni a képviselővel.

A mostani ügyészségi közlemény szerint a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

Az ügyészség azt írja: a nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült:

Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, a büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség, írta a közlemény.

loading...