Sas Józsefet átverték: a betegségét használták ki

Fotó: MTI Fotó: Földi Imre

Sas József felesége szomorú, és egyben felháborító dologról nyilatkozott a Borsnak.

Sas József több százezer forintért vásárolt egy párásító gépet, amelyre a tüdőtágulata miatt volt szükség. Ám a gép elromlott, a cég pedig nem jelentkezik.

A 81 éves humorista a közel egy évvel ezelőtti agyvérzése óta a mai napig huszonnégy órás otthoni ápolásra szorul, és bár a tudata ép, mozgása szinte teljesen korlátozott. Az egészségi állapotán pedig tovább ront az évekkel ezelőtt kialakult tüdőtágulata.

Tüdőbetegségén csak egy speciális párásító tud könnyíteni, amit a művész évekkel ezelőtt, több százezer forintért vásárolt, de az rövid használat után működésképtelenné vált. Erről már korábban is beszélt a művész párja, de a művész számára életmentő készülék azóta sem működik.

Sas József felesége, Zsuzsa elmondta:

Bizony létfontosságú lenne Jóska számára ez a gép, főleg ebben a hirtelen változó, vírusokkal teli időszakban. A készülék egy kisebb vagyon volt, nagyon gyorsan meghibásodott a szűrőberendezése.

Már jeleztem a problémát a gyártónak, de egyelőre nem történt előrelépés az ügyben. Remélem, mihamarabb küldenek egy gépet vagy megjavítják ezt, különben a média elé viszem az ügyet.

A feleség azt is elmondta a Borsnak, hogy a koronavírus-járvány miatt most egyedül kell vezetnie a háztartást, hiszen férje orvosán és ápolóin kívül más nem léphet be a házba, mert az túl nagy veszélyt jelentene a súlyosan beteg művészre:

Csak az orvos és az ápolók jöhetnek be a házba, senki más, karanténban vagyunk. Nagyon súlyos lehet most bármilyen vírus egy nyolcvanegy éves, sztrókbeteg számára. Most is az orvost várjuk, rutinvizsgálat, illetve Józsi gyógyszereit ellenőrzi, hiszen az ilyen szeszélyes időjárás, ahol pénteken még 21 fok volt, most meg havazik egy szív- és keringési betegségekkel küzdő embernek rettenetes veszélyeket tartogathat.

Megjegyezte, hogy ezt leszámítva köszönik, jól vannak a házat folyamatosan fertőtleníti, és csak a legszükségesebb dolgokért megy el a boltba.

loading...