DK: Orbán Viktor beismerte, hogy nem mondtak igazat

Kép forrása: Patrick Seeger/MTI/EPA

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció, amelyben nem kevesebbet állítanak annál, hogy:

Orbán Viktor beismerte, hogy nem mondtak igazat a kórházi dolgozók védelméről.

A párt felszólítja a kormányt, hogy

minden beteget ellátó egészségügyi dolgozó kapjon speciális maszkot!

A párt nehezményezi, hogy a nem intenzív osztályokon dolgozók csak sebészi maszkot kapnak, amiről köztudott, hogy a vírus elleni védekezésre abszolút alkalmatlan.

A DK teljes közleménye:

“Orbán Viktor hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján ismertette, hogy ezentúl minden, intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap, a nem intenzív osztályon dolgozók pedig sebészi maszkot, amiről köztudott, hogy a vírus elleni védekezésre abszolút alkalmatlan.

A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hogy minden betegeket ellátó egészségügyi dolgozó – beleértve a háziorvosokat is – kiemelten veszélyeztetett, ezért mindegyiküknek haladéktalanul szüksége van a speciális felszerelésre! 

Ezen kívül pedig arra is emlékeztetünk, hogy a miniszterelnök önmagával került ellentmondásba, hiszen eddig folyamatosan azt hangoztatták, hogy a speciális védőfelszerelések már rendelkezésre állnak, most azonban kiderült, hogy csak most fogják megkapni ezeket.

 Az emberek élete nem játék, felelősségteljes és átgondolt döntésekre, hatékony védelemre van szükség a vírus elleni védekezésben!

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos”

loading...