Koronavírus: az Orbán-kormány pont az ellenkezőjét teszi annak, amit a WHO tanácsol

Kép forrása: Szigetváry Zsolt/MTI

Szokatlan hangvételű szerkesztőségi vezércikkben hívta föl a figyelmet a Nature a koronavírus-járvány megelőzésével kapcsolatos evidenciákra. Amit a világ legtekintélyesebb tudományos folyóirata a kormányoknak javasol, az szöges ellentétben áll azzal, amit az Orbán-kormány tesz – írja a Népszava.

A WHO egyértelmű protokollt hirdetett: a tesztelést a lehető legtöbb emberre ki kell terjeszteni, a talált eseteket el kell különíteni, föl kell deríteni a kapcsolataikat, azokat is tesztelni kell, eljutva minden egyes vírushordozóig.

Nem tudsz harcolni egy vírus ellen, ha nem tudod, hogy hol van.

Ezzel szemben Magyarországon továbbra is az egyik legalacsonyabb arányú a tesztelés. Ezt eddig a WHO ajánlásával és különféle tudománytalan teóriákkal magyarázta a kormány, Orbán Viktor például azzal, hogy a tesztelés nem hatékony.

Nem sokkal később viszont maga a WHO főigazgatója hazudtolta meg Orbánt. Ő azt üzenete a világ kormányainak:

teszteljetek, teszteljetek, teszteljetek!

A tudomány hatékonyságát megtöbbszörözi az információk megosztása és az együttműködés. A Nature szerint a tudományos közösségnek és a politikusoknak is meg kell osztaniuk egymással a tapasztalataikat.

A Népszava úgy írja:

Magyarország egyedül akar vakcinát és gyógyszert fejleszteni, a kormánysajtó már az Európai Uniót temeti – olyan lépéseket hiányolva, amelyek nem az EU hatáskörébe tartoznak -, a kormány még a saját polgáraival sem hajlandó kommunikálni.

Reméljük, hogy mindenféleképpen a kormány háttérbe szorítja a saját gőgjét, és most az egyszer észbe fog kapni!

loading...