Ennyi volt: Eszenyi Enikő visszavonja a pályázatát és befejezi vígszínházi munkáját

Kép forrása: Biró István/MTI

Az elmúlt héten számtalan volt vígszínházi alkalmazott beszélt arról, hogy verbális agressziót tapasztalt a színházban töltött évek alatt. Eszenyi Enikő nemrég közleményben jelentette be, hogy visszavonja igazgatói pályázatát és befejezi vígszínházi munkáját – írja a hvg.hu.

“Maga és mások méltóságának megőrzése érdekében” befejezi munkáját az általa tizenegyedik éve vezetett Vígszínház élén Eszenyi Enikő – írta az igazgató közleményében.

Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez alatt a néhány nap alatt: támogatást, gyűlöletet, együttérzést és kiközösítést. Hiszek szerelmemben, a Vígszínházban! Hiszek az elhivatott munkában, abban, hogy szolgálni egy évszázad hagyatékát és közben új utakat keresni olyan cél, amiért érdemes élni. Idővel megtapasztaltam azt is, hogy szerethető az is, ami nehéz. Egy érzékeny világ érzékeny történéseit igyekszem megérteni, független művészként középen állva, rendíthetetlenül, sok ezer nézőért.

Eszenyi hozzáteszi, hogy bár már nem fiatal, bátran kijelentheti, hogy a Vígszínház az elmúlt tíz évben megújult.

Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom..

– írta a Facebookon.

loading...