Eljárást indítanak a több embert is megfertőző román szenátor ellen

Kép forrása: Vergil Chițac/Facebook

Bűnvádi eljárást indít a román ügyészség Vergil Chițac, a Nemzeti Liberális Párt szenátora ellen, amiért a karantént megszegve koronavírussal fertőzte meg többek között a feleségét és gyermekét – írjaFőtér.

A politikus egy NATO-találkozóról érkezett haza, és hiába jelezték március 6-án, hogy a francia küldöttség egyik tagja koronavírusos, Chițac ennek ellenére megszegte a karantént, és több emberrel is érintkezett, akiket meg is fertőzött.

Chițac korábban azzal védekezett, hogy a dokumentum kézhezvétele után konzultált egy orvossal, aki azt mondta neki, hogy ha nincsenek tünetei, akkor minden oké.

Ezután részt vett március 9-én egy PNL-ülésen, mintegy száz liberális politikussal. Miután kiderült, hogy a politikus beteg, a teljes kormány házi karanténba vonult, és mindenkin elvégezték a tesztet a vírusra.

Az eddigi információk szerint Vergil Chițac a feleségén és a fián kívül megfertőzött egy PNL-s képviselőt, Lucian Heiușt, Déva polgármesterét, Florin Oanceát és városmenedzserét, Adrian David Nicolaét.

A szenátor a saját asszisztensét is megfertőzte, aki vele és a feleséségével utazott egy mentőben, miután kiderült, hogy betegek, és elszállították őket a konstancai járványkórházba. A szenátort már azért sokan bírálták, hogy akkor sem volt hajlandó betartani a biztonsági előírásokat, nem feküdt be például az ilyenkor használatos fóliaágyba, sőt még szájmaszkot sem viselt sem ő, sem a felesége.

Vergil Chițac állapota közben súlyosra fordult, átszállították az intenzív osztályra.

loading...