Megmérték Orbán Viktor lázát: itt az eredmény

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

A magyar miniszterelnök Moldovába utazott, ahol két napon át folytatott megbeszéléseket a két ország közötti kapcsolatokról.

A moldovai hivatalos útjáról hazatérő Orbán Viktor testhőmérsékletét is ellenőrizte a Liszt Ferenc-repülőtér egészségügyi személyzete csütörtökön. A vizsgálatról a kormányfő Facebook-oldala adott hírt, amit a távirati iroda is közölt. A reptérre később érkező gépek utasai azonban nem találkoztak a hőmérős brigáddal – írja a 24.hu.

Orbán csütörtökön közzétett videóján látszik, hogy a kormányfőt maszkot viselő dolgozók állítják meg, és érintés nélkül működő hőmérővel nézik, van-e lázuk. A videón hallható, hogy Orbán még azt is megkérdezte: Mindenkivel csinálják ezt, aki repülővel jön, ez a szabály?

A miniszterelnök lázát megmérő hatósági személy azt válaszolta, hogy minden repülővel érkező utas testhőmérsékletét így mérik, mert most ez a szabály.

A portál egy olvasója, aki néhány órával Orbán után érkezett meg a budapesti repülőtérre azt jelezte a 24.hu-nak, hogy sem őt, sem utastársait nem ellenőrizte senki. Állítása szerint egészségügyi dolgozóknak nyoma sem volt az érkezési terminálban.

Az utas a Münchenből érkező esti gépen utazott. München pedig az egyik legforgalmasabb átszállóhely Európában, ahova a világ minden tájáról érkeznek repülők.

Az utas hozzátette, Ferihegyen tiszta volt a mellékhelyiség, de kézfertőtlenítőt sehol sem talált.

loading...