Gyurcsány kiakadt: “egy lélegeztetőgép ára egy NB1-es focista havi fizetése, hát vegyenek már!”

Marjai János/MTI

Gyurcsány Ferenc – miután nemrég bejelentette, hogy a koronavírus miatt felfüggeszti az országjárást – online, Facebook-oldalán tartott fórumot. Gyurcsány szerint a kormányzat láthatóan nem tudja kezelni a koronavírust – írja az atv.hu.

Gyurcsány szerint mivel például csak 100-110 alkalmas és szabad ágy van az ellátó rendszerben, ha megugrik a koronavírussal fertőzöttek száma, akkor hirtelen nem tudjuk a betegeket hová fektetni, és ez az igazi probléma.

Egészen elképesztő, ami történik, miközben nem látjuk a végét, mi pedig úgy látjuk, hogy a saját kormányunk botladozik. (…) ilyenkor a legfontosabb, hogy van-e bizalom. Megtudnak-e bennünket védeni, vagy nem. Elhisszük-e, hogy biztonságban vagyunk. Az elmúlt két hétben a magyar kormány teljesítménye nem volt megnyugtató. Láthatóan nem tudnak megbirkózni a problémával. Több gond is van ezzel: részint kormányozni is kellene, és többek között kormányozni kellett volna az egészségügyben. Nem tették! És most, amikor itt állunk a baj közepén, akkor kiderül, hogy nem tudnak kezelni egy ilyen helyzetet

– mondta a DK elnöke.

Kásler Miklós miniszter szerint elég lélegeztetőgép áll rendelkezésre, Gyurcsány szerint nem, ezért a DK elnöke ismét azt javasolta, hogy vegyen a kormányzat:

A kutyafáját, egy lélegeztetőgép 3-5 millió forint, hát vegyünk már!! 3-5 millió forint az egy NB1-es focista havi fizetése

– fakadt ki Gyurcsány.

loading...