Azonnal videóra vették, amit a Fidesz megpróbált eltüntetni a nyilvánosság elől

Vadai Ágnes és Sebián-Petrovszki László, a DK képviselői azonnal élő videóval jelentkeztek a Parlament folyosójáról, ahogy kijöttek az Igazságügyi bizottság üléséről.

Ott ugyanis olyasmi történt, ami eddig elképzelhetetlen volt!

Három DK-s javaslatot tárgyalt a bizottság:

1. A családon belüli erőszak ügye
2. Az „ügyészség napja” ünneplésének ideiglenes felfüggesztése (hiszen nincs ok ünnepelni)
3. Az adófizetők pénzén készített, állami megrendelésű közvélemény-kutatások nyilvánossá tétele

Ezek közül kettő javaslatot a Fidesz vita nélkül lesöpört, és most kapaszkodjanak meg:

ezek közül az egyik a családon beüli erőszak problémája!

Épp egy olyan ügyet bojkottál a Fidesz, amely egyre több család életét teszi tönkre. Sebián-Petrovszki László elmondta, hogy nem tudják a kormánypárt miatt a ház elé sem vinni ezt a javaslatot, így nem is tudnak érvelni mellette, tárgyalni róla.

A másik vita nélküli lesöprés a közvélemény-kutatások nyilvánosságra hozatalát érintette. Sebián ezzel kapcsolatban azt mondta: a DK pert is nyert, hogy adják ki az információkat, a Fidesz ennek ellenére sem hajlandó megosztani a publikummal, mely kutatás mennyibe került.

Vadai Ágnes a harmadik javaslatról beszélt: a DK-s képviselő szerint az ügyészség napját mindaddig nem kellene megünnepelni, amíg Polt Péternek hívják az ügyészt. A legnagyobb meglepetés ennél a pontnál született, ugyanis

heves vitát váltott ki a fideszesek között is a téma, főleg amikor a DK-sok konkrét ügyeket soroltak fel (Elios-ügy, Öveges-ügy, TAO-pénzek, stadionépítés, stb.)

Sebián-Petrovszki László példának Varju László esetét hozta fel, akit a Legfőbb Ügyészség súlyos testi sértéssel vádolt, mint ellenzékit, a kormánypárti balhékkal viszont egyáltalán nem foglalkozik. Ilyen helyzetben nincs mit ünnepelni az ügyészség napján.

A DK-s képviselő ígéri, hogy amíg az Igazságügyi Bizottság tagja (ahol némely fideszes képviselő is érintett lehet azokban a botrányokban, ahol nem indult a Polt-ügyészség miatt eljárás) küzdeni fog.

Vadai Ágnes hozzátette: akkor tudunk a legtöbbet tenni, ha ezt a videót minél több emberhez eljuttatjuk, és 2022-ben közös listával győzni fog az ellenzék!

loading...