Magyar György élő adásban mondta el, miért lett Orbán leggyűlöltebb ellensége

Kép forrása: Czeglédi Zsolt/MTI

Dr. Magyar György ügyvéddel beszélgetett Vujity Tvrtko az ATV Start című műsorában kedd reggel.

A kormánypárti média szerint luxus autóval jár, luxus nyaralója van, luxus életet él, ami egyértelműen azzal magyarázható, hogy ő a börtönbiznisz egyik nagy nyertese.

Az ügyvéd ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, büszkeséggel tölti el az, hogy bekerülhetett a médiába, majd elmondta, hogy barátai, munkatársai azt mondták neki, pár napon belül az ő képe lesz Juncker helyén az óriásplakátokon.

Soros György-Magyar György, most ugyanazt jelenti

– tette hozzá.

Magyar György szerint azért vette elő az ő személyét is a kormánypárti sajtó mert ez igazából nem börtönbiznisz, hanem “bűnbakkereső” biznisz.

Amit elkezdtek az egy új hullám, folytatta mondanivalóját, és ezt úgy hívják, hogy karaktergyilkosság. Büntetőjogászként azonban azt mondaná, hogy ez karaktergyilkossági kísérlet, ami nem fog sikerülni, mert alkalmatlan eszközzel és alkalmatlan tárgyon követik el.

A kormánypárti sajtó szerint Magyar György 419 esetből több mint félmilliárd forintot keresett. Az ügyvéd erre azt felelte, hogy ez „hamis, hazugság”. Az ügyvéd azt sem tudja, hogy honnan vették azt, hogy ezeknek az összegeknek nagyobbik része ügyvédi letétbe kerül. Elmondta azt is, hogy 2017 óta nem vállaltak ilyen ügyet.

Magyar György szerint a mostani helyzet egy porhintés, ami mögött valószínűleg az van, hogy Magyarország nem teljesítette azt, amire utasítást kapott, és amit vállalt is. 2019 végéig ugyanis 1500-2500 börtönférőhelyet kellett volna létesíteni, amire egyébként 100 milliárd forintot el is különítettek, mégsem történt meg.

Az ügyvéd szerint azért találták ki a “börtönbiznisz-féle abszurditást”, mert valakit büntetni kell, és kellett találni valakit, akit lehet átkozni és szidni.

loading...