Hamarosan ismét ellepi a postaládákat Orbán Viktor konzultációja – erről lesz szó benne

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerdán, mert „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”, adta hírül a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor szerint a kabinet az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és „közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy fő témaként a kormányfő azt a problémát fogalmazta meg, hogy “egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. Erről a magyar embereket is meg kell kérdezni.

A kormány tudni szeretné, hogyan vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

A miniszterelnök elmondása szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél majd a csütörtöki kormányinfón.

 

loading...