Elkeserítő: egy nap alatt 242 halott, és majdnem 15 ezer új koronavírussal fertőzött Kínában

Kép forrása: Nicolas Asfouri/AFP

A kínai hatóságok jelentései szerint csak szerdán 242 ember halt bele a koronavírus fertőzésbe, és kiugróan magas számú, 14840 új fertőzést regisztráltak – jelentették a CNN folyamatosan frissülő tudósításában.

Mostanra 1355 halálos áldozata van a járványnak, ebből 1310 a gócpontként számon tartott Hupej tartományban, eddig 2 kínán kívüli halálesetről tudni, egy ember Hong Kongban, egy másik beteg pedig a Fülöp-szigeteken halt bele a vírus miatt kialakult betegségbe.

A megerősített esetek számának óriási növekedése a számolás módjában alkalmazott változásnak tudható be. A kínai hatóságok által közölt adatok már nem csak a pozitív teszttel megerősített esetek számát mutatják, hanem azokat az eseteket is, melyeknél csak a fertőzésre utaló tüneteket tapasztalják, ezzel könnyítve a betegek kezeléshez való hozzáférését.

Az egész világon eddig már több, mint 60 ezer fertőzést regisztráltak, ebből 48 ezer esetet a járvány által leginkább sújtott Hupej tartományból jelentettek. A régióban 33 ezer ember került kórházba és jelenleg is több, mint 1400 páciensnek kritikus az állapota. Eddig 3441 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ők el is hagyhatták a kórházakat.

loading...