Tudatformáló táborokban vennék rá a fiatalokat, hogy a Fideszre szavazzanak

Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Az egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítése, tudatformálás, a fiatalok lelkének megszólítása – többek között ezen célokkal hozna létre táboroztatási programot a kormány 16-18 éveseknek – írja a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy a Vándordiák 10 000-re keresztelt program kidolgozása és lebonyolítása a Magyarságkutató Intézet és Demeter Szilárd feladata.

A megismert tervezet szerint az MKI 16-18 évesek számára ingyenes táborokat szervezne, ahol a fiatalok magukévá tehetik a keresztény nemzeti értékrendet, illetve elmélyíthetik identitásukat, kulturális elkötelezettségüket. A programot Vándordiák 10 000-re keresztelték, idén indulna, 2022-ig tartana és évente másfél milliárd, vagyis összesen 4,5 milliárd forint közpénzt áldoznának rá.

A program lebonyolításában Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója is részt vesz. Forrásaink szerint a program elnevezésében szereplő szám a bevonni kívánt diákok számát jelöli, azaz fejenként 450 ezer forintot áldozhat az állam a fiatalok szemléletének formálására.

A Magyar Nemzet szó szerint ismerteti a Vándordiák 10 000 fő céljait, melyek  következők:

  • Megerősíteni az anyanyelvű kultúrában élő fiatalok nemzeti identitását, kulturális elköteleződését, egészséges nemzeti jövőképét.
  • Nemzeti identitás megerősítése: magyar hazaszeret, patriotizmus erősítése nemzeti tartalmú programokon keresztül (magyar teljesítmény, történelem, hagyományőrzés, kultúra, identitás bemutatása). Keresztény, nemzeti értékek elmélyítése, tudatformálás.
  • Fiatalok lelkének megszólítása. A táborban megkapott identitás/érdeklődés fenntartásának kidolgozása/biztosítása

A lap megkeresésére Demeter Szilárd, nem cáfolta, hogy napirenden van a program. A PIM főigazgatójától annyit tudtak meg, hogy a Vándordiák 10 000 jelenleg döntéselőkészítési fázisban van.

Ha a fideszes vezetők fejéből nem pattant ki jobb ötlet a keresztény tudatformáló táboroknál, az arra enged következtetni, hogy tényleg fogalmuk sincs arról, hogyan szólítsák meg a fiatalokat.

loading...