Bencsik András elolvasta a NAT-ot, és undorító módon szólt be az ellene tiltakozó tanároknak

Kép forrása: Kallos Bea/MTI

Végre a Hír TV Sajtóklub című műsorában is foglalkoztak az új NAT-tal, bár jobb lett volna, ha nem teszik:

Gyönyörű szöveg, bölcs, okos, nagyszerű szöveg 

– jellemezte a tervezetet Bencsik András.

Bencsik szerint az a baja a liberálisoknak a NAT-tal, hogy „egységes értékrendszert ad”, de sőt, ráadásul átjárható utat biztosít a gyerekeknek az iskolák között, így megszűnik a különbség a vidéki kisiskolák és az elitiskolák között.

Szerinte az új NAT nemzeti felelősségre apellál, arra, hogy meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy a család, az egyén szabadsága miképp hozható összhangba a nemzeti felelősségvállalással. És ez a baja a balliberális csürhének.

Indítsunk mozgalmat a NAT védelmében, kéri Bencsik a műsorban, és társai, Bayer Zsolt és Gajdics Ottó pedig kifejti: a balliberális acsarkodók vitorlájából azzal lehet kifogni a szelet, hogy „igazából szakmai érv a NAT-tal kapcsolatban eleddig nem hangzott”

Ami persze nem igaz, hiszen több szakmai szervezet, köztük a Történelemtanárok Egylete, a Magyartanárok Egyesülete, a Pedagógusok Szakszervezete is kritizálta a NAT-ot.

Ezután Bencsik üzent azoknak a “lázadóknak” is, akik nem hajlandóak az új NAT alapján tanítani:

aki nem tiszteli Magyarország népe többségének akaratát, az takarodjon az iskolákból.
Ezt nyilván nem gondolta végig Bencsik, mert ha még azok is elmennének a felhívására, akik most éppen azért tiltakoznak, mert felülről kényszerítenek rájuk egy olyan pluszterhet, amivel már végképp nincs kapacitásuk foglalkozni, akkor végképp összeomlana az az oktatási rendszer.

 

loading...