Gyurcsány Ferenc egészen konkrétan Borkai fütyijére tett megjegyzést, méghozzá nem is akármilyet…

MTI-fotó

Megtartotta idén is évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc. Mindamellett, hogy a DK elnöke még mindig az egyik legjobb szónok az országban, tartalmilag is sikerült újat mutatnia.

Gyurcsány szerint 2019 a Demokratikus Koalíció éve volt. A párt megduplázta a támogatottságát egy év alatt, ami 4 EP képviselőt és számos polgármestert, képviselőt, bizottsági tagot eredményezett szerte az országban.

Beszédében – Orbánnal ellentétben – nem a KSH által hamisított kikozmetikázott propagandát hallhattuk, hanem a mai magyar valóságot, mind az egészségügy katasztrofális helyzetéről, mind a társadalmi különbségek drasztikus növekedéséről.

Keményen beleállt a Niedermüller-féle ügybe, és rávilágított arra, hogy a Fidesz szerint csak az számít „jó magyarnak”, aki nemcsak hogy fehér, keresztény, heteroszexuális, de még Fidesz szavazó is. Gyurcsány megmutatta, hogy a demokraták összetartanak, és nem hagyják egymást cserben akkor, amikor a propagandamédia rájuk száll, azzal a céllal, hogy kicsinálják. Inkább adott saját magának is egy támadási felületet a szöveg tartalmi részével való egyetértéssel, csak hogy megvédje a tisztességes polgármestere becsületét.

Ahogy azt már megszokhattuk, Gyurcsány uralta a színpadot. Teljesen közvetlenül, ösztönösen, beleélve beszélt a magyarokhoz. Korábban beismerte: „nem hiszek a papírból szövegeiket felolvasóknak” utalva ezzel akár Orbán Viktorra is, aki mindig a papírjába temetkezve szónokol, holott az ő esetében nem olyan nehéz megjegyezni azt a 4 szót, amit folyton ismétel: „Soros, Brüsszel, migráns, Gyurcsány”.

Beszédében utalt a Borkai ügyre is, amikor felmerült a Fidesz lételemeként működő korrupció.

„Hajókban jók ezek a gyerekek. Bár az az adriai hajó egy kicsit kisebb volt… És nem csak a hajó” – utalva ezzel a kiszivárgott videófelvételekre és esetleg másra is, de ebbe nem mennénk bele.

Gyurcsány egyértelműen kijelentette, hogy abszolút nem érdekli a pártja, ha a haza és a párt között kell választania! Az ország helyzetét, és a magyar emberek sorsát tartja szem előtt mindenekelőtt, a Fidesszel ellentétben, akik pártállamot építettek Magyarországból.

„Vagy együtt győzünk, vagy sehogy!”. Ezzel az  üzenettel jelezte a többi ellenzéki pártnak, hogy akik a kampány alatt nem bírják félre tenni személyes konfliktusukat a haza érdekében, azok koalíciós kormánypártként hogy kívánják szolgálni a hazát? Egyenes beszédet vár az ellenzéki politikusoktól, mert a választók elvárják minden ellenzéki szereplőtől, hogy nyílt lapokkal játsszanak.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a DK az alakulásakor főként az idősebb korosztály körében volt népszerű. Ez a tendencia mára megváltozott, egyre népszerűbb a fiatalok körében a Demokratikus Koalíció, ami annak is köszönhető, hogy Gyurcsány nagy energiát fektet a fiatalok elérésébe. Chatbotjával, országjárásával már több tízezer fiatal ismerheti „Feri” mindennapjait. Beszédében kimerte mondani, hogy a fiatalok szuperek, ennyi idősen nem baj ha kissé lázadoznak, pimaszkodnak, annak idején ő sem tette másként.

Tehát a DK egyik jövőbeli célja a fiatalokra való építkezés, hisz az ő sorsukat befolyásolja a legjobban az ország jövője. Teret akar adni a fiataloknak, tanulni tőlük, nem pedig robotként kezelni őket, mint az új Nemzeti Alaptanterv kívánja tenni…

Összességében egy velős politikai beszédet hallottunk, mostanság elszoktunk már az efféléktől sajnos…

BSZ

loading...