Nem áll le: rádióinterjúban maxolta ki a gyűlöletkeltést Orbán

Kép forrása: Kollányi Péter/MTI
Pénteki interjújában Orbán frontális támadást indított a többségi magyar társadalom vélt ellenségei ellen, és nem a migránsok miatt kelt ki igazán – írja a Népszava.

Hiába az új ellenség, még mindig Soros Orbán Viktor nemezise. A miniszterelnök gyorsan meg is fejtette, hogy kik állnak a jó fizikumú és jó felszereléssel érkező, „katonakorú” migránsok mögött: hát a Soros-hálózat emberei. Orbán szerint ők szervezik a migrációt az egész Balkánon, elég csak megnézni a Soros-szervezetek migrációt éltető, ahhoz tanácsokat adó honlapjait.

Az utóbbi hetek legnagyobb botrányával kapcsolatban ismét elmondta, hogy a Soros-hálózat áll amögött is, hogy jogerősen 100 millió forintot ítéltek meg a gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről a későbbiekben nagyon erős kijelentéseket fogalmazott meg Orbán.

Úgy kezdte okfejtését, hogy a 20 százaléknyi roma kisebbség miatt az elmúlt években áldatlan állapotok alakultak ki a helyi iskolában: sok család nem küldte be gyerekeit az iskolába, van aki 500 óra igazolatlan hiányzást halmozott fel, de aki bejárt az órákra, az sem tartotta be a házirendet, a szülők és gyerekek pedig nem egy esetben megfenyegették a tanárokat.

Az az érzés alakult ki a nem romákban Gyöngyöspatán, hogy ők vannak többségben, mégis, őnekik kell állandóan meghátrálni, elnézést kérni, velük van a baj, és most még, akik lehetetlenné tették, hogy a gyerekeik rendesen tanuljanak, most azoknak milliókat kell kifizetni a Soros-szervezetek által indított eljárások eredményeképpen, bírói döntések alapján (…) úgy érzik, hogy saját hazájukban ellenséges közegben vannak

– zárta gondolatmenetét Orbán.

Az alákérdezős interjú hátralevő részében ekézte még Magyar Györgyöt, amiért az ügyvéd irodája 420 esetben félmilliárdos kártérítést perelt ki az államtól a rossz körülmények miatt fogvatartott rabok képviseletében.

 

 

loading...