Dobrev Klára úgy leoltotta a kötekedő újságírót, hogy azt szó szerint aligha fogja megírni az olvasóinak

Sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára a DK EP-képviselője és a szintén DK-s Németh Angéla, aki egyben az ellenzék közös polgármester-jelöltje is a XV. kerületben. Dobrev Klára az önkormányzati választásokig több helyszínre látogat el.

A sajtótájékoztató végén a kormánypárti újságíró-had megpróbálta letámadni különféle irreleváns kérdésekkel Dobrev Klárát, de az EP-alelnöke olyan frappáns választ adott, amilyet politikustól nem mostanában hallottunk.

Szó szerint idézzük a párbeszédet:

Újságíró: Miért nem támogatta, hogy az Európai Unió segítse Magyarországot a határvédelemben?

Dobrev Klára: Hát nézze! Kezdjük az elején, és nagyon örülnék egyébként, hogyha erről a nézői tudomást szereznének. Azt állítja a kormány, hogy közel 250 milliárd forintot költött a kerítés felépítésére. Egy kicsit hosszabb fejszámolásból kiderül, hogy 1 méter drótkerítés, az közel másfél millió forint.

Szeretném megkérdezni a nézőket, a hallgatókat, az olvasókat, hogy másfél millió méterenként egy kerítésnek, az reális ár? Még ha van is rajta néha egy hőkamera? Önök másfél millió forintért építik a kerítést méterenként a családi házuknál?

Az, hogy a Fidesz a számára legfontosabb témát is lopásra használta fel, az hogy ennek a pénznek a jelentős része megint a haverok zsebében landolt, az felháborító, és nem az Európai Unió részére felháborító első sorban, hanem a magyar adófizetők számára. Na és ha 250 milliárd forintot kell kérni az Európai Uniótól, akkor hadd soroljam: talán légkondicionáljuk a kórházakat, talán emeljük meg az ápolók bérét, talán ne forduljon elő még egyszer, hogy a Klik üzen a szülőknek, hogy fessék ki az iskolát!

Még sorolhatnám tovább, hogy hova kellene 250 milliárd forint. Először követeljük, hogy a Fidesz számoljon el minden forinttal az adófizetők felé!

A videóban 11:45-től látható Dobrev Klára válasza.

A DK egy közleményt is kiadott arra a hírre, hogy robotokat is bevetnének a határon. Az alábbiakat szeretné megtudni a párt:

-Mi került eddig 270 milliárd forintba?

-Hogyan sikerült méterenként másfél millió forintot költeni egy közönséges drótkerítésre?

-Miért került a menekültek “megállítása” fejenként 22 millió forintba?

-Hányan lettek közpénzmilliárdosok a szándékosan félelemben tartott magyarok megvédésére hivatkozva?

A DK szerint “nem szabad összekeverni az ország biztonságának ügyét a lopással, nem lehet az előbbire hivatkozva éveken át az utóbbit művelni”.

loading...