Kétségbeesett levelet írt egy anyuka a Fideszről – ez nagy hatással lehet a közéletre!

A kép csak illusztráció.

Hallhattunk már számtalan történetet arról, hogy magyar családok százezreit hogyan tette tönkre a devizahitel Magyarországon, és a kormány “segítségnyújtása” pont a legelesettebbekbe rúgott még egyet bele.

A minap rátaláltunk egy édesanya szívszorító nyílt levelére, amit most vágatlanul közlünk:

“43 éves, két gyermekes családanya vagyok. Szerettem volna a gyermekeimet egy nyugodt, harmonikus légkörben felnevelni, ezért lakásvásárlás mellet döntöttünk a férjemmel. Svájci frank alapú devizahitelben vettük fel a kölcsönt, mivel ekkor azt állították az a legkedvezőbb. De azután a törlesztőrészletek az egekbe szöktek, fogalmunk sem volt róla, hogy ez fog történni.

Jönnek itt a fideszesek a szokásos mellébeszélésükkel, hogy “Gyurcsány a hibás”, ők bezzeg ártatlan bárányok ezügyben. De kérdem én, mint egyszerű édesanya: 2001 nyarán nem ti vezettétek be a devizahiteleket Orbán?! Hát dehogynem, hogy az Isten áldjon meg benneteket. Mikor kilenc év korlátlan uralkodás után még mindig visszamutogattok a 2010-előtti kormányokra, “elfelejtitek” hozzátenni, hogy a devizahitelezés bevezetése a Fidesz első kormányzása alatt történt! Járai Zsigmond akkori fideszes MNB elnöknek köszönhetően, illetve a Fidesz parlamenti többségének döntése alapján szabadítottátok rá az országra ezt, ami családok ezreit tette tönkre!

Lehet ezt máshogy is csinálni: Horvátországban semmissé nyilvánította a bíróság a svájci frank alapú jelzáloghitelt és 120 ezer adós kaphatja vissza a hitelei után a felszámolt kamatokat és az árfolyamváltozásból fakadó túlfizetéseket.

Ti a bankok elszámoltatását ígértétek, ehelyett egy szemfényvesztő kampányt kaptunk tőletek már a jól megszokott módon. Felmerül az a kérdés is bennem, hogy 2010 óta nem lett volna lehetőségetek a forintosításra? Miért kellett várni 2015-ig? Ez idő alatt 40%-os forintgyengülés történt. Erkölcsi kötelességetek lett volna eltörölni, hisz ti vezettétek be! 155 forinton vettük fel a Svájci Frank hitelt, ti 260-on rögzítettétek, „devizahiteles mentőcsomag” néven. Hát ezzel igazán kilettünk segítve! Tehát még mindig évekig, sőt évtizedekig nyöghetjük a sokszorosára nőtt, s a forintosítás által sem csökkentett adósságunkat.

Mindeközben itthon, 2018-ban a „családok évében” egymást érik a kilakoltatások a „megmentett” devizahitelesek körében.

Mi (egyelőre) még nem kerültünk utcára – szemben a több százezer szerencsétlen honfitársammal -, de amíg ti vagytok hatalmon nem tudom garantálni a családomnak, hogy ez így is fog maradni. A keresetünk 60%-a a törlesztőrészletekre megy el. Kilátástalan a jövőnk. Talán lesz évtizedek múlva egy lakásunk, aminek már a többszörösét kifizettük nektek.

Tönkretetted az életünket Orbán!”

loading...