A birtokunkba jutottak olyan légi felvételek, amelynek a pápai fideszesek nem fognak örülni

Tegnap számoltunk be arról, hogy kamionszámra hordják az elviselhetetlen szagú szennyvíziszapot Pápára, pontosabban a városhoz tartozó Pápa-Tapolcafő egy területére, amely egy fideszes kiskirály (Zsegraics Gyula) első feleségének érdekeltségébe tartozik, valamint az azt üzemeltető cég (Tapolcafő Téglaipari Kft.) korábbi vezetője az a Horváth Sándor, aki Székesfehérváron is rendelkezik egy bányával, amely az import-szennyvíziszap tekintetében érintett.

A pápai cég felett 2017 óta Zsegraicsné Márkus Ilona, a városrész képviselőjének korábbi felesége, valamint két felnőtt gyerekük rendelkezik. Ez a vállalat 2018-ban 164 milliós nyereséget produkált.

Cikkünk megírása után kaptunk egy névtelenséget kérő forrástól kiváló minőségű felvételeket, amelyeken egyértelműen látszik, hogy mi történik a telephelyen.

Grőber Attila a pápai ellenzék egységesen támogatott független polgármesterjelöltje 12 kérdést tett fel a témában, amelyekre város lakosai választ akarnak kapni.

Zsegraicsné Márkus Ilona az Infopapa.hu megkeresésére “frappáns” ötlettel állt elő:  

a szaghatás csökkentése érdekében zöld sövény ültetését tervezi, mellyel reményei szerint megoldást találnak a szerinte egyébként kis mértékben érződő szagra.

A felvételek, amelyeknek Zsegraicsék valószínűleg nem fognak túlzottan örülni:

Mutatunk néhány képet is a területről:

Forrásunk egy kamiont is lefotózott, amint a telepre érkezik. A szélvédőn az “István” felirat látható, a rendszámot kitakartuk.

loading...