“Orbánné” megszólalt: soha nem felejtjük el ezt a mondatot neki

MTI-fotó: Bruzák Noémi

Ki gondolta volna, hogy a magyar közéletben érhetnek még minket meglepetések? Lévai Anikó arcpirító megszólalása mégis ezt sejteti.

“Nézze, én egy egyszerű háziasszony vagyok…” – mondta Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági mézeskalács-sütésén a 24.hu kamerájába. Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor feleségét is Habony Árpád látja-e el kommunikációs tanácsokkal, de azt biztosan tudjuk, hogy a magyar, átlagos “egyszerű” háziasszony életkörülményei, lehetőségei köszönő viszonyban sincsenek Lévai Anikó irigylésre méltó életével. 

Azt régóta láthatjuk, hogy a milliárdos Orbán köré tanácsadói tudatosan az egyszerű ember imázsát építik, hogy érezhesse minden magyar ember: “végtére ő is csak egy közülünk”, aki hétköznapjaiban kockás favágó ingekben vagy épp bermudanadrágban fényképezkedik és mindig valamelyik gyereke által kinőtt hátizsákkal jár a Parlamentbe. Ó, de szép, mondhatnánk, ha éppen nem a veje lenne az egyik leggazdagabb magyar, aki ráadásul nem is közszereplő!

És akkor jön a miniszterelnök felesége és mosolyogva azt mondja egy kamerába: “én egy egyszerű háziasszony vagyok”. Persze, nem mondom, hogy egy jótékonysági rendezvényen arról is kellene beszélnie, hogy mennyi ingatlan van a nevén, vagy, hogy a Felcsút környéki gazdáktól lenyúlt földek jelentős részének ő maga a tulajdonosa. (Lévai Anikó földjeiről egy részletesebb írás itt található.

De kedves Anikó!

Ön mégiscsak az ország egyik legbefolyásosabb családjának tagja. Ön az ország egyik leggazdagabb rokonságába illeszkedik. Ön Magyarország miniszterelnökének felesége. Ön egészen biztosan nem “egyszerű háziasszony”!

Az egyszerű magyar háziasszonyok ugyanis nem svábhegyi villában laknak, gyermekeik nem méregdrága svájci iskolákba járnak és nincsen nekik huszonévesen öröklakásuk a Gellért-hegyen, férjük magánköltségen és magánrepülőn nem jár európai kupadöntőkre, ezzel ellentétben hónap végén filléres problémáik vannak.

Mindezek után azt kell mondanunk, kedves Anikó, hogy Ön hazudik! Éppen úgy hazudik, mint amikor az Ön férje, a miniszterelnök azt állította, hogy azért telik sok mindenre, mert csak kolbászt és szalonnát vacsorázik. Ön és a házastársa az egyetemi padból kerültek a közéletbe, egyikük családja sem volt vagyonos. Mi lenne, ha szembenézne azzal, hogy mindenfajta morális és keresztény elvek hangoztatása mögött Önök alapvetően tolvajok, és a magyar embereket lopják meg nap, mint nap?

Forrás: Európa Kávézó

loading...