Ungár Péter egyetlen levéllel ért el áttörést, sok ezer embernek segítve ezzel

Az LMP-s Ungár Péter országgyűlési képviselőként is élharcosa az autista gyermekek és hozzátartozóik érdekeinek, ahogy ennek konkrétumairól az Ellenszélen korábban beszámoltunk. A fiatal képviselő azonban nemcsak az Országház falai között, hanem a gyakorlatban is komoly eredményeket ér el a témában.

Kevesen tudnak róla, – a kormánypárti média pedig egyenesen elhallgatja – hogy Ungár Péter levelet intézett több hazai üzletláncnak is, hogy a a brit Morissons boltjaiban bevett gyakorlat alapján itthon is vezessenek be úgynevezett “csendes órákat,” amikor is egy-egy órára az áruház zajait (pénztárgép csipogása, zene, hangosbeszélő) tompítják vagy kikapcsolják. Az autizmussal küzdők ugyanis mind a zajokra, mind az erős fényre érzékenyek, ezért egy bevásárlás nemhogy öröm, hanem egyenesen pokol számukra.

“Azt hiszem ettől a lépéstől máris kicsit jobb lesz ez az ország, pedig csak egy kis odafigyelésre van szükség” – írta a Facebookon a CBA-nak küldött levele mellé a képviselő.

A CBA nem, a Decathlon lépett az ügyben

A Decathlon áruházlánc a honlapján számolt be arról, hogy október elsejétől minden hónap első hétfőjén 10-12 óra között csendes órákat biztosít az áruházaiban, elsősorban az autista vásárlóinak és családtagjaiknak kedvezve ezzel. A Decathlon a tájékoztatás érdekében külön szójegyzéket jelenített meg az autizmusról, valamint egy képet is csatolt a nagy sikereket elért Bíró Bernadett autista úszóról is.

A Decathlon hozzáteszi: munkatársaik az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével előzetesen ismereteket szereztek az autizmusról, így elősegítve azt, hogy az autisták is a lehető legkényelmesebben vásárolhassanak.ű

Ungár Péter levele a Decathlonban hatásosnak bizonyult, és a gyakorlat azt mutatja, hogy ha egy multinacionális cég elkezd valami innovatív lépést, azt a konkurencia is követni fogja. Reméljük, hamarosan minden magyar áruházláncban tartanak majd csendes órákat, és hogy a CBA is átgondolja az LMP-s képviselő javaslatát.

loading...