Ha ezt aláírod, Orbán nagyon ráfázhat – már nincs sok idő rá!

(MTI/EPA/Laurent Dubrule)

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktort feljelentették Hágában, méghozzá nem is akármilyen bűnök miatt. Egészen konkrétan emberiesség ellenes bűncselekményekről értekeznek a feljelentésben. Szó szerint idézve a feljelentésből:

“Orbán Viktor és a FIDESZ-KDNP bűnösségének megállapításáért. Megítélésünk szerint az 1998-as Római Egyezmény, a 2013-ban módosított Btk. XI. fejezete, valamint az Alkotmánybíróság 53/1993. sz. határozata és a 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről 142. paragrafusa alapján Orbán Viktor felelősségre vonható népirtás bűntettében.

Mivel a nemzetközi jog kimondja, hogy a népirtás lehet nagyszámú gyilkosság vagy az arra tett kísérlet, fizikai népirtás, súlyos testi vagy mentális sérülés okozása, a csoport olyan életfeltételek közé kényszerítése, ami alkalmas a csoport teljes vagy részleges fizikai megsemmisítésére. (pl. mesterséges éhínség, halálra dolgoztatás)

Véleményünk szerint Orbán Viktorra és társaira nézve megalapozott ennek a bűntettnek a gyanúja azzal, hogy megszavazta a FIDESZ-KDNP kormány a 75 év feletti rákos betegeknek nem jár a legújabb gyógykezelés, amin sok beteg élete múlik.
A hivatalos statisztika szerint 40 ezer ember halt meg kórházi fertőzésektől és olyan betegségektől, amik gyógyíthatóak lettek volna, de a szakmai figyelmeztetések ellenére nem tesz ellene érdemben semmit, Orbán Viktor és a FIDESZ-KDNP kormány.

Btk.160.§.A bűncselekmény megvalósítható gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, sőt haldokló személy sérelmére is. Ez már nem csak emberiesség ellen elkövetett bűntett, hanem emberölés.

Az emberi élet védelme, alkotmányos alapérték, (Alaptörvény II. cikke). A társadalom számára elsődleges cél, hogy tagjainak élete védelemben részesüljön az állam részéről. Ezt a védelmet testesíti meg az emberölés büntetőjogi tényállása. A jogállamiság alapkövetelménye az emberi élet védelme, mint ahogy az Alkotmánybíróság a 23/1990 (X.31.) AB határozatában is kifejtette. Egy olyan mindent megelőző legnagyobb érték, melynek elvétele a legszigorúbb jogi szankció alá esik napjainkban.”

A feljelentésből petíciót készítettek, amit aláírva Te is deklarálod, hogy egyetértesz annak tartalmával, és szeretnéd, hogy eljusson minél többekhez, hogy milyen komoly bűncselekményekkel vádolják a miniszterelnököt.

Itt tudod aláírni a petíciót. Minél több aláírás érkezik, annál komolyabban fogják venni az ügyet Hágában, így minden szignó fontos! A teljes feljelentést (angol nyelven is) itt olvashatod el.

loading...