Durván nekiestek a kommentelők az “áruló” Bősz Anettnek – a helyzet válságos

Forrás: MTI

Forrongó indulatok

Mikor már azt hittük volna, hogy a politika is nyári szünetre megy és elcsitulhatnak végre a kampányban felhergelt indulatok, ismét felforrt a hangulat a Parlamentben. Egy áruló kiugrott, egy frakció az összeomlás szélére került, de egy hős még közbeléphet az utolsó pillanatban…

Bősz Anett, a körülbelül két tagot számláló Liberális Párt (ő és Fodor Gábor) “ügyvezetője”, ma elárulta azokat, akik megbíztak benne. Az MSZP – Párbeszéd listájának 15. helyéről mandátumot szerző “képviselő” eredetileg a Párbeszéd frakciójába ült be, ám ma váratlanul mégis kifarolt az ígérete mögül. Állítólag azért, mert “nem maradt hely a liberális értékek képviseletére”. (Mindezt két héttel a parlament megalakulása után, na persze.) A rossz nyelvek szerint valójában arról van szó, hogy az MSZP-Párbeszéd nem óhajt engedni a Liberálisok 60 millió forintos zsarolásának.

A Facebookon ezután durván elszabadultak az indulatok a Liberálisok oldalán. A legfinomabb kommentelő is így fogalmaz:

“már megbocsássatok, de milyen gyalázatos dolog ezt így? Nem kellett volna belépni a frakcióba. Így viszont egyértelmű, hogy gumigerincek vagytok. Miattatok lett szitokszó a liberális jelző.”

De vannak keményebbek is:

“Anettka, sz.r kollaboráns vagy! Mint Fodor!
Az ilyen jellemtelen húzásaitok miatt nem szavaznak rátok a valódi liberálisok! Mert Ti nem liberálisok vagytok, hanem Orbán csicskák!
Takarodjatok!”

A legdurvább pedig egy szóban foglalja össze a véleményét:

“Árulók.”

A gond Bősz Anett lépésével az, hogy a Párbeszéd frakciója 4 főre csökkenhet, ami azt jelenti, hogy 3 napon belül meg is szűnhet, hacsak nem találnak valakit a távozó képviselő helyére.

Ez pedig akár 135 millió forintos veszteséget is jelenthet az Orbán Viktor ellen küzdő ellenzék egészének!

Szerencsére nincs még minden veszve!

Van ugyanis a parlamentben egy független képviselő: Mellár Tamás. Jelenleg ő az egyetlen, aki megmentheti Párbeszéd frakcióját és szerencsére ez nem is olyan elképzelhetetlen forgatókönyv. Mellár ugyanis részt vett Karácsony Gergely árnyékkormányában, elméletileg tehát szimpatizálhat a Párbeszéd munkájával. Ráadásul ő maga az ATV-nek már azt nyilatkozta, hogy

“Még nem tudok erre válaszolni, ugyanakkora a valószínűsége, hogy csatlakozom a Párbeszedes frakcióhoz, mint annak, hogy nem”

Ez óvatos megfogalmazás ugyan, de a nagy képet tekintve mégis inkább reménykeltő. És hát olyan jó lenne, ha végre nem marakodó ellenzékiekről, hanem egymáson segítő ellenzékiekről olvasnánk! Különben hogyan lehetne Orbán Viktort bármikor is leváltani?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.